[其他] 電腦電源線 (2016-3-21 End, 已減低價)

物品名稱: 電腦電源線 (3pin, 2pin插頭)
數量: 因單個價值太低, 3pc當一套
即食價: $36
底價: 12
每口叫價: 3
一日私保

Mon~Fri, 6:30~7:30pm, 葵芳地鐵站或荃灣線交收
禁最後1小時內才開始落bid

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

推一下

8. 同一帖內相同產品若多於2件,必須出帖前(具備充份理由)向版主申請,待版主回覆批準後才可出售。否則有權評為商業銷售或大規模散貨而終止買賣及處分,相同貨品於完帖後一星期(即完帖後第八天)才可重售。

回覆 3# ichinisan

帖內有兩條3pin電線加一條2pin線. 的確係同一類, 但同一產品剛剛好兩件, 再多一件一定要申請. 依家應該唔駛啩?

都唔係一樣產品,買2條另送一條!

8. 同一帖內相同產品若多於2件,必須出帖前(具備充份理由)向版主申請,待版主回覆批準後才可出售。否則有 ...
ichinisan 發表於 2016-3-18 10:46

版規原意係防止「商業銷售或大規模散貨」
賣家呢啲雜貨,睇版主點樣執法既姐,版規話「有權評為」,冇話嗰句,咪就係酌情權囉
放佢係人情唔放係道理

講多句
如果本版係行大陸法系統既呢,立法原意都係審判既其中一個根據
如果本版係行普通法系統既呢,就睇過往類似案例喇
btw 現代正常社會中通常都唔係有人犯法就一定會執法
會睇整體社會影響同埋嚴重性,犯人有冇悔意同埋是否初犯,無論大陸法或普通法國家都係
下下嚴厲執法,令社會撕裂呀製造對立呀擾亂和諧呀嗰啲情況就好易出事
成日都講,睇實際情況呀嘛,司法系統同監獄都係限量供應架
有句話,壓抑越大反抗越大,同埋呢度討論區都係做生意,版主好想趕客咩
法律係政治系統既一部份,政治就係妥協既藝術

版規原意係防止「商業銷售或大規模散貨」
賣家呢啲雜貨,睇版主點樣執法既姐,版規話「有權評為」,冇話 ...
winstercafe 發表於 2016-3-18 14:22

你講晒啦,
    btw咁多口水小心扣分呀

推一下

推一下

佢3條cable 當1 lot 賣, 點算係散貨ar?
如果有人賣一包螺