[手提電腦] Samsung NP350U2B-A03HK Notebook End : 14/05

Samsung NP350U2B-A03HK Notebook

Spec 請參考
http://www.price.com.hk/product.php?p=138389

已升級8G Ram及256G SSD (Crucial MX100)

一切功能正常(每天使用中 ),左邊的mouse button有甩油,但不影響功能

只有主機及charger,沒有其他配件。原本的OS是Win 7 Home 64bit,現已upgrade做Win 10 Home 64bit

Start : $1500
Bid : $100

交收時間為平日18:00~19:30鰂魚涌站,假日下午在坑口站

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

3.5 ~ 4 小時

一般電用到幾多小時
MINGFAI168 發表於 2016-5-9 02:20

有冇原本的OS的recovery disc?

我記得本身係冇碟跟的,個recovery係放咗係HD一個partition入邊。換SSD時已經冇咗個reocovery partition。如果你要重裝Win 7,上microsoft度download隻installation disk,入返機身個Win 7 product key

回覆 4# dchyhk

今早試過叉滿電再用,不停地用只係可以用2.5小時

我記得本身係冇碟跟的,個recovery係放咗係HD一個partition入邊。換SSD時已經冇咗個reocovery partition。 ...
kc2wong 發表於 2016-5-9 16:13

OEM key點會入機身code呀

咩係"機身個code"呀?我話係機身個product key,貼咗係機身25個字嘅product key貼紙。重裝windows咪要入個25位嘅product key 囉

OEM key點會入機身code呀
chinwah 發表於 2016-5-14 04:55

就係oem windows先唔會入oem coa貼紙上面條product key,
廠oem activate win7一定係 oem cert file,  本身cert同key已包左喺recovery 入面
不過你win 左 win10, 至少重裝win10就自動會activate到個win10

入返條product key一定可以重裝Win 7,最少我呢部係
事關我裝Win 10時唔係upgrade,而係直接clean install,結果就activate唔到
之後要重裝Win7,入咗條key activate返個Win 7,再upgrade 去10,activate完先可以做clean install,攪咗我一大輪
而家啲notebook好多都冇碟跟,如果一定要靠個recovery partition,咁咪唔洗自己換harddisk?

回覆 9# chinwah