有保4690k+h97 pro4+ddr3 4GB × 4

i5 4690k
有單有盒有保
聯強保到18年2月

ASrock H97 Pro 4
有單有盒有保
之前上過代理換咗塊聲稱全新板
用咗半年都無
Felton保到17年6月

Kingston HyperX Fury DDR3 1600 Mhz 8GB Kit (4GB x 2)
有兩套
一套無單有盒
一套有單有盒
全部都係景帝終身保

以上咁多嘢1set放定係分開放好啲?
放到幾錢到?

K仔配H97,應該分開放好...

K仔配H97,應該分開放好...
yjfoeg 發表於 2016-1-18 16:34

其實係我先之intel block咗non-z底板嘅oc之後先諗住換z97
但係發現z97好似同z170啲板價錢差無幾
所以索性一次過換晒佢

BTW放到幾錢到?

粒4690k我諗$1500已經係最盡?
h97 pro 4 如果放$400嘅話有無人要?
RAM兩套夾埋賣$700會唔會有人要?
我見全新4GB x 2 都要$385 from中央田
定係貪心得滯

2000~2200

2000~2200
AL131 發表於 2016-1-20 15:46

分開放會唔會有機會放高少少 :xd:

via HKEPC Reader for Android

分開放應該會放高D

分開放應該會放高D
andycobe 發表於 2016-1-20 23:36

咁個價大約可以set到邊?
CPU=$1500
咁MB同埋RAM呢?

via HKEPC Reader for Android

咁個價大約可以set到邊?
CPU=$1500
咁MB同埋RAM呢?  

via HKEPC Reader for Android ...
losiukit1 發表於 2016-1-20 23:59

MB應該四五百
RAM就好奇怪既, 成日都有人開一手價做食價,  偏偏成日都有人照食
所以睇番而家個價, 應該350~380左右

MB應該四五百
RAM就好奇怪既, 成日都有人開一手價做食價,  偏偏成日都有人照食
所以睇番而家個價, 應該35 ...
yjfoeg 發表於 2016-1-21 03:28

我都係睇呢個價嚟開架咋
Kingston        Kingston, DDR3-1600, CL10, 8GB(2x4GB), HyperX FURY(HX316C10FK2/8)        $385
Kingston        Kingston, DDR3-1600, CL10, 16GB(2x8GB), HyperX FURY(HX316C10FK2/16)        $699
有散熱片個款係貴啲
我之前睇二手果啲都係賣緊$3xx
可能就係你講個種
咁如果開低少少
$600呢?