問MB - ATX12V1 插位

剛從epc 會員購得MB一塊, 原賣家話係939, 實際係AM2.
CPU附近有 ATX12V1 插位; 有無C Hing 知點用? 一般4位插頭用唔用得?
火牛要幾多火數至得?
賣家未回應, 我想試下塊板work唔work.
MB: Albatron K8SLI-AM2
Albatron K8SLI-AM2.JPG

又來月經POST
4PIN可以插落去...
要幾大火火牛既睇你咩DISPLAY同CPU,幾多隻HDD等

原帖由 passby 於 2009-8-26 14:49 發表
又來月經POST
4PIN可以插落去...
要幾大火火牛既睇你咩DISPLAY同CPU,幾多隻HDD等

插邊度?
只係試開機 .... 但MB 上有pci-e 16 x3, 點用?

回覆 3# 的帖子

插錯既話插唔到落去...
至於試開機既咪自己拿張DISPLAY去試

原帖由 passby 於 2009-8-26 14:57 發表
插錯既話插唔到落去...
至於試開機既咪自己拿張DISPLAY去試

thx
如果插錯會有咩後果? 8位有咩用途?
有3條pci-e x 16, vga card插邊條? 是但一條?

回覆 5# 的帖子

其實佢個8位度...有D唔係正方形...所以插得唔對既話係插唔入既...
至於PCI-E X16既...你想試既咪3條都插下睇下係咪條條都得

呢個位係唔係一定用插電?
Albatron K8SLI-AM2 vga pin.JPG

回覆 7# 的帖子

1張應該係唔駛既...詳細上網DL返說明書睇...

原帖由 passby 於 2009-8-26 15:11 發表
其實佢個8位度...有D唔係正方形...所以插得唔對既話係插唔入既...
至於PCI-E X16既...你想試既咪3條都插下睇下係咪條條都得

唔得, 未搞清楚都唔試; 費事一陣賣家唔認數 ...
8位已經見到, 得中間4位插到; 其他方型無得入

回覆 9# 的帖子

最好既方法咪睇說明書...一定有講4-PIN插邊個...