各師兄求救

話說我上星期6
就出左部機
買番黎之後砌...中間過程省去
砌完boot唔起...我諗係插唔實渣怪
之後全部野再試1次  點知又係boot唔起
咁我就用隻舊牛插落去
又係boot唔著 原來係條ram壞
我就去左換  部機順利用左1陣

但惡夢開始了...過左1晚
朝早起身又boot唔起
呢次我就又試隻牛先
點知用隻舊牛插起又boot得起
但係我拎隻新牛上去中央田
係佢到boot得起 番到屋企又boot唔起
我自己都唔知隻牛有咩問題
聽日諗住去多次 點樣逼到佢比番錢我/新牛我

唔該各位師兄救下我

amd 250  
msi 770T C45
A-DATA DDR2 2G
ANTEC NE380 NeoEco 380W 火牛
藍寶石4830 800SP
日立500G
HP DVD機

回覆 1# 的帖子

牛唔夾板?(有試過A牌牛+G牌X58板著唔到機)boot唔起係...連燈都冇?完全冇反應?

原帖由 passby 於 2009-8-27 17:13 發表
牛唔夾板?(有試過A牌牛+G牌X58板著唔到機)boot唔起係...連燈都冇?完全冇反應?

係連燈都無埋
我係某壇見人都係MSI770T+呢隻牛
我見隻牛有CM 諗住試下 1試就出事

另外提下各師兄
呢隻牛係假CM
開到 有CM位 無CM線
D線好似普通牛咁 係最同1個位出

係咪同一間買啊?係就連牛連版帶埋去
比間鋪試,係佢度BOOT唔起佢可能先會換第
個牌子比你.唔係番去佢BOOT到佢點會換比你?

原帖由 splee 於 2009-8-27 17:19 發表
係咪同一間買啊?係就連牛連版帶埋去
比間鋪試,係佢度BOOT唔起佢可能先會換第
個牌子比你.唔係番去佢BOOT到佢點會換比你?

牛係中央田   mb係漢科
點算

回覆 6# 的帖子

睇來而家係牛既問題...可以問返中央田...可唔可以用塊770T-C45同你試(但機會不大...)再唔係就要去返ALTECH度講返個情況睇下佢換唔換比你...

原帖由 passby 於 2009-8-27 17:28 發表
睇來而家係牛既問題...可以問返中央田...可唔可以用塊770T-C45同你試(但機會不大...)再唔係就要去返ALTECH度講返個情況睇下佢換唔換比你...

如果發瀾渣
佢有無機會換

kevin,

I got a problem similar to yours!
My setup is 770T-c45 + AMD 240 + Adata DDR800 2G x2 + Ati X700 + SATA HDD x1 + IDE HDD x2 + DVDrom + Antec TruePower Trio 430

The mb won't boot every time.
Ask them to check the mb for u.

原帖由 BBE 於 2009-8-27 17:37 發表
kevin,

I got a problem similar to yours!
My setup is 770T-c45 + AMD 240 + Adata DDR800 2G x2 + Ati X700 + SATA HDD x1 + IDE HDD x2 + DVDrom + Antec TruePower Trio 430

The mb won't boot every time.
...

我唔多識睇英文 但我翻譯完
唔係好明你最後...

係咪講 塊mb唔係下下開得著
叫我檢查xxx
之後就唔明