用了$600買了PDC 6300... 發覺同舊果粒E2200分別不大...

今日入手...
冇超時... 真係同舊果粒 E2200 (333 x 9) 冇分別...
唯一係電壓低D... 冇咁熱...

跟住... 超粒E6300 去 (400 x 9  V 1.23)...
分別先大左... 不過就唔值用$600去換呢個upgrade...
不過... 行400可以同RAM行到1:1啦...

E2200 應該超左,
用咩test來????

原帖由 ds9flo 於 2009-8-28 00:00 發表
E2200 default 行 333 x 9 既咩    

應該係11x200
core speed 2.2G嘛
Bus Speed 800mhz

粒 E2200 係超左...
用3DMARK 同 PI TEST...

有VT 同冇VT 已經差好遠

原帖由 hkstanley 於 2009-8-27 23:57 發表
今日入手...
冇超時... 真係同舊果粒 E2200 (333 x 9) 冇分別...

跟住... 超粒E6300 去 (400 x 9  V 1.23)...
分別先大左... 不過就唔值用$600去換呢個upgrade...

行1:1 有特殊目的? 對ram起唔到?

原帖由 堯之堯 於 2009-8-28 03:32 發表

行1:1 有特殊目的? 對ram起唔到?

人地話1:1會快D嗎... 我唔知呀...
試下ja...
我對RAM係1066... 好唔STABLE... 行親1066都會BLUE SCREEN... cosiar....真係抵打...

原帖由 hkstanley 於 2009-8-28 09:15 發表

人地話1:1會快D嗎... 我唔知呀...
試下ja...
我對RAM係1066... 好唔STABLE... 行親1066都會BLUE SCREEN... cosiar....真係抵打...

What corsair ram do you have?

原帖由 hkstanley 於 2009-8-27 23:57 發表
今日入手...

拎E6300 (266 * 10.5) 同 E2200 (333 * 9) 去比之後話冇分別 , 你都得