急問asrock 780GM-LE/128MB

今日我買`呢塊板
但係開機時乜都著 風扇是轉的 但係個mon冇畫面
我駛唔駛要更新bios先裝到athlon ii 240?

原帖由 manhoi 於 2009-8-30 00:23 發表
今日我買`呢塊板
但係開機時乜都著 風扇是轉的 但係個mon冇畫面
我駛唔駛要更新bios先裝到athlon ii 240?

理論上唔使
最多只會出unknown model

no need i used 240 and 545
in bios 1.0  and 1.1 is ok

如果係用pci-e display卡, mon先接內置display output, 入bios改番vga做pci-e就ok.

原帖由 panda-z 於 2009-8-30 00:45 發表
如果係用pci-e display卡, mon先接內置display output, 入bios改番vga做pci-e就ok.

已經係插緊ONBOARD的VGA都係冇畫面...

己確定係塊底板壞左
如果塊板今日Comde_(金的士)買 買了1日都冇 即係未過頭7
咁我明天拎翻俾佢 佢肯唔肯換過塊俾我?

原帖由 manhoi 於 2009-8-30 02:05 AM 發表
己確定係塊底板壞左
如果塊板今日Comde_(金的士)買 買了1日都冇 即係未過頭7

of course, go back to the shop and ask for a new one,remember to bring the invoice.

原帖由 foxivan 於 2009-8-30 02:17 發表

of course, go back to the shop and ask for a new one,remember to bring the invoice.

I SEE thx~

原帖由 manhoi 於 2009-8-30 02:05 發表
己確定係塊底板壞左

要拎去佢地個service center 度 "慢慢"試~~

asrock 780GM-LE/128MB + 240

我最近裝過3部 都無事哦
會唔會機箱漏電,