幫幫我 好好彩....

幫人出部機
買左塊ASRock A780GM-LE/128M/AM2+ AMD 780G M.ATX M/B
咩都插好哂
部機著左 FAN識轉 MON 無SINGAL(試左2個無事GE MON都唔得)
SPEAKER無聲(無警唬 DODO聲)
部機就維持無畫面 FAN轉 咩都無LOAD GE 情況

插左張2600XT 都係同以上情況一樣

各位BRO你地覺得係唔係燒MB?
係黃金COMDEX 岩岩買左一日
如果聽日拎去換 係唔係張所有MB GE野 拎番黃金COMDEX 就OK?

LIST
AMD Athlon II X2 ADX240OCGQ 240 CPU
ASRock A780GM-LE/128M/AM2+ AMD 780G M.ATX M/B
a-data 2GB*2
CORSAIR PS-CX400 CMPSU-400CXUK 400W 80+
SEAGATE 250GB SATA
普通DVD DRIVE

hmm...ram 插好未??
另外好似wrong area posting.. wor

火牛插左4pin未?

main board put on case or not? did you add copper connector between case & mainboard?

機箱有冇上銅柱?

原帖由 harrykc 於 2009-8-30 21:17 發表
機箱有冇上銅柱?

上哂.... 真係好唔開心
盡人事 2次拆出來 再上番MB 都係失敗.....
原帖由 bb8388 於 2009-8-30 21:13 發表
火牛插左4pin未?

插左 都係失敗..... 灰爆

原帖由 ds9flo 於 2009-8-30 21:21 發表

成 set 野拎去 check , 開到 9:00 pm

係唔係要去左客戶服務中心先...
可否提供地址 感謝