點揀牛好? Corsair VX550 vs Antec TPN 550

Corsair VXUK 550W 80+               $590
Antec TurePower NEW ATX POWER SUPPLY 550W               $650

以上+都網站報價既價目..

點揀好? 我睇過2隻牛既資料 , 係咪2隻牛都有6+2 PIN既PCI-E 插? 因為我要推6+8 PIN既XFX 4890 900MHZ..
另問, 中*田網站都冇呢2隻牛既價錢, 之前係中*田砌機2~3次, 次次問CORSAIR牛都話冇 , 中*田係咪冇賣CORSAIR既牛? 有冇ANTEC TPN 550 ?
唔該晒

定一或係 , Corsair HX520?

中*田點會冇~佢大大隻CORSAIR牛放係個玻璃櫃到

幾次去砌機諗住出VX450  ,佢都話冇貨:funk:
等我聽日再去睇睇

試下去正x搵下..

依家唔知揀VX550定TPN 550好..仲諗緊

I prefer Corsair HX620

TPN 550正我以前試過用佢推2張gtx275 +i7 860 +7把風扇,4隻hdd ,1光碟機個幾月長開都沒事,不過而家轉左750w的tpn750blue

corsair single rail 12v 易分配D

兩隻都唔錯.....
我會揀corsair多d...
個人喜好...

不過offtopic一問
點解樓主要買4890
唔買5000series?

I prefer Corsair HX620
dube 發表於 2010-1-21 20:03

幾錢?

TPN 550正我以前試過用佢推2張gtx275 +i7 860 +7把風扇,4隻hdd ,1光碟機個幾月長開都沒事,不過而家轉 ...
1357531 發表於 2010-1-21 20:03

NICE , THANKS YOUR SHARING !

兩隻都唔錯.....
我會揀corsair多d...
個人喜好...

不過offtopic一問
點解樓主要買4890
唔買5000series? ...
恆商仔 發表於 2010-1-21 20:05

因為XFX 4890呢張$999 , 我又唔預DX11有咩正GAME出, 因為DX10出左咁耐, 我都冇咩特別用過 ...:funk: 貪平 , 所以就出XFX4890

--------------------------------------
另問一問,  有冇人知依家腦場價呢2隻牛分別賣緊幾錢?