[操作疑難] Gigabyte 底板如果冇標示B3 , 只有標(rev. 1.0) 係咪即係舊野 ?

我仲未决定用乜z68底板 , 最近在網頁揾,我有些小要求,
係要至少有8個 SATA , display 有一個 (hdmi or dvi )

Gigabyte 只有兩塊合我用,

GA-Z68XP-UD3-iSSD (rev. 1.0)
GA-Z68XP-UD4 (rev. 1.0)

1. 呢兩塊都冇標明B3, 係咪即係sata兼容有問題?
2.有冇見過呢兩塊板在腦場出現過?

因為Z68沒有這問題

因為Z68沒有這問題
lkl0120 發表於 2011-9-11 02:50

我搜尋過Gigabyte 官網, 佢Z68 有22 model ,有部份有b3,有部份冇,如何解釋?

2.有冇見過呢兩塊板在腦場出現過?

我搜尋過Gigabyte 官網, 佢Z68 有22 model ,有部份有b3,有部份冇,如何解釋?
reddogdog 發表於 2011-9-11 02:57

giga z68個b3唔係stand for b3 stepping

回復 5# tedwong

知唔知代表乜?

回復  tedwong

知唔知代表乜?
reddogdog 發表於 2011-9-11 13:46

唔知 不過我可以話比你聽z68已經冇左你講既問題
個b3應該係多左d功能 or etc

回復 7# tedwong

咁我放心哂,唔該師兄!

是否只有P67, H67出問題?

回復  tedwong

咁我放心哂,唔該師兄!

是否只有P67, H67出問題?
reddogdog 發表於 2011-9-11 13:50

係 不過依家你應該已經搵唔到仲係b2 stepping既板

reddogdog 發表於 2011-9-11 02:57 AM

我又唔係gigabyte做咩要同你解釋