[操作疑難] 旺電"名店":2500k + z77 + 1600ram = 開唔到機!?

話說小弟今日去左旺電某"名店" 準備出機,list如下:

MSI Z77A-GD65
優惠送TEAM 1600 DDR3 8GB
I5 2500K
(下略)

點知小弟一講話想要2500K,店員即指"唔夾",2500K 係行唔到1600RAM
要買IVY, 或另購1333 RAM ,否則"連機都開唔到","畫面都冇"

小弟從未聽過呢個講法,當堂打個突!
想請問咁多位師兄,店員既講法是否正確!?

..................信SALES 一成, 雙目失明.

最多咪行番1333, 另外ching應該POST錯版

最多咪行番1333, 另外ching應該POST錯版
kcthomlau 發表於 2012-5-19 21:58

唔好意思,用緊手機冇為意。見諒

..................信SALES 一成, 雙目失明.
chan2328 發表於 2012-5-19 21:58

師兄,請問 係咪即係咁樣出係冇問題!?

..................信SALES 一成, 雙目失明.x2

..................信SALES 一成, 雙目失明.x2
zxcvb1xx6 發表於 2012-5-19 22:06

我真係估唔到旺電名店都會水我....

話說小弟今日去左旺電某"名店" 準備出機,list如下:

MSI Z77A-GD65
優惠送TEAM 1600 DDR3 8GB
I5 2500K
( ...
LuminouShadow 發表於 2012-5-19 21:56

佢冇貨, 所以咪作個藉口law

我真係估唔到旺電名店都會水我....
LuminouShadow 發表於 2012-5-19 22:18

兩大電器連鎖店都會la

Intel Spec 係寫 DDR3-1333
1600 或以上係自己超上去的

不過無話 唔夾呢個問題