[開箱] [開箱] 黑店小插曲之 seasonic p860 白金牛 開箱

黑店小插曲:
話說5 月頭去買seasonic p860 白金牛, 點知 3C 及旺電無貨, 只有高登一樓一間細鋪有貨, 於是托朋友問價買得平一點, 而呢間舖平時我都有買開野, 所以收貨後無即時 check 就走.
期後返到屋企, 發現盒外包膠右下角包唔哂, 有小孔..

盒內無左索帶小包..

之後再上網睇, 發現另外黑袋內應有, 獨立透明膠袋裝既電源線, 獨立透明膠袋唔見左, 數下線唔見一條sata 線....
之後打去問, 佢地話俾我時係原裝有膠封既...
小弟試都無試, 即時唔理飛去理論...而我見到佢地時, 佢地面都紅仲講話俾我時係原裝有膠封既, 我話唔好玩啦, 原裝有膠封既係熱縮膠, 用風桶吹都可以包返啦...
跟住佢地再問我個建達貼紙, 我俾返佢地(但我撕毀, 無得再用)...最後黑面退錢..

好明顯, 隻牛有壞俾人退返, 退返時, 俾人升起左索帶小包和一條sata線啦, 之後佢地再用風桶包膠包返好再賣....

唔通我以後買野, 都要上定網, 做定research, 睇下點樣包裝, 有幾多線..之後先去買, 買完仲要即時開check????

回復 1# i_djinn

好喇, 今次正正經經開箱...
話說上述事件收返錢後, 小弟又四圍問, 有位網友報稱地庫1C display 有現貨,
於是乎, 我又飛去看, 點知....呼...你隻牛仲唔俾我搵到!

呢隻牛既包膠係軟身啲既, 同上一隻完全唔同 !!

建達貼紙

今次包裝齊存

人地線材係有獨立包裝架!!!!!!

白金牛出來了!!

模組化接口, 一個切換風扇轉速控制開關

火牛背後, 開關總制

正面圖:

規格:

LLC全模, 80Plus白金牌認証
7年建達保
105攝氏度耐温日系固態電容
三洋低噪音風扇型號 9S1212F404, 轉速 2200RPM, 風量 70.6CFM, 壽命40000hrs.
全模组化線材+鍍金連接端子

1條24pin 底版線,
1條8pin 底版 CPU線,
1條 4+4pin 底版CPU線,
6條 6+2pin PCI-E 線,
4條 sata 線,
3條 大4D 線,
1條 軟驅線.

咁最後隻牛呢...

850換860,有趣....

咁最後隻牛呢...
大喊包 發表於 2012-5-26 16:30

邊隻牛先??

850換860,有趣....
多多精 發表於 2012-5-26 16:32

@@ iphone 4 換 iphone 4S 一樣吧.

幾時有上機圖

@@ iphone 4 換 iphone 4S 一樣吧.
i_djinn 發表於 2012-5-26 16:47

iphone 4 換 iphone 4S有DD吾同 .感覺火牛無咩吾同,而兩樣都吾會換.....我部雙咭手機[email protected]@

以為你無買....

推咩config?