煙條1155 SB I3同AMD FM1 AII 641比較, 邊粒適合我多D?

而家我用緊AM2 5000+BE, 主要作2個用途, 1.壓片(多數係RMVB轉MP4) 2.打機(D3 & Winning)

假如我升級用係ITX, 而兩者都用同一張Display(HD 6670), 邊粒會適合D?

而家我用緊AM2 5000+BE, 主要作2個用途, 1.壓片(多數係RMVB轉MP4) 2.打機(D3 & Winning)

假如我升級用係IT ...
ccck2004 發表於 2012-5-29 23:40

梗係用Ivy la

睇返I3係雙核,641係4核,轉片應該4核好D,因為好多軟件支持多核

假如我升級用係IT ...
ccck2004 發表於 2012-5-29 23:40

itx用ivy

睇返I3係雙核,641係4核,轉片應該4核好D,因為好多軟件支持多核
萌 發表於 2012-5-30 01:02

問題係AMD 的ITX板真係選擇唔多
利申:AMD用家

INTEL~幫到你
AMD ITX~~款太少了~

itx用ivy
qcmadness 發表於 2012-5-30 01:22 AM

Ivy係咪都係用1155?h61/67 chips支唔支援?

如果係我  我會用A8  因為用同一張Display(HD 6670)  可以交火  打機叫再好D

INTEL~幫到你
AMD ITX~~款太少了~
tony1c33 發表於 2012-5-30 01:54 AM

FM1的話,asrock就有塊a75m-itx了

如果係我  我會用A8  因為用同一張Display(HD 6670)  可以交火  打機叫再好D
aeolian2009 發表於 2012-5-30 08:56 AM

聽講打機實際作用唔大,跑分就有幾大分別