[操作疑難] Asrock x4 + e3 1230v2 著唔到機? (已解決)

救命~

小弟早幾日買了塊Asrock z77 x4 和淘了粒E3 1230v2, 也出現了其他人的問題。就是開機無畫面,buzzer 響5聲,和板上出了D6 code。基本上可以試的我都試過了,除了用其他display card(要問人借)。我最怕就是CPU有事因為響了5下。有無人幫到手? 感激•••

我display card是Asus 460 GTX top

各位要大家用腦筋辛苦了,今日上漢科佢好快咁幫update bios做1.6再用我現有既cpu & gpu開機就搞掂了,應該係兼容問題。多謝晒大家!

救命~

小弟早幾日買了塊Asrock z77 x4 和淘了粒E3 1230v2, 也出現了其他人的問題。就是開機無畫面,buzzer ...
kowloonbusno2 發表於 2012-6-1 12:05

你用咩 Display card 呀? E3 1230v2 無內顯一定要加外置 Dsiplay card 先得架wor~

Asrock z77 x4 ???
有這個型號嗎?

我用asus 460 gtx top。 x4 =extreme 4,試過插所有糟。

ASRock Z77 Extreme4??
Update BIOS 再試下得唔得

無畫面點update BIOS?

Asrock extreme4 一定支持E3-1230V2

樓主自己參考其他人的解決方法 :
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... page%3D1&page=1

回復 8# peterma

但係會唔會粒U壞?因為開機響左5下

回復 6# kowloonbusno2

攞塊板上代理果度咪update到囉!
順便要佢試埋塊板有無問題!