看過 ""cpu保三年多餘.."".後請進

我見到有785g ddr2底板好平--250蚊,保用3年,tb又有5000包開-300蚊,系ddr2貴d姐-4g-460.
250+300+450=1000,有4核同l3=6m喎,如果2年後785g底板壞左,代理同我講無得修理,:退番200蚊比我,我用左2年都可以退番80%錢.但系粒u同ddr2仲好正常,我究竟系咪好有so???

我見到有785g ddr2底板好平--250蚊,保用3年,tb又有5000包開-300蚊,系ddr2貴d姐-4g-460.
250+300+450=1000, ...
taiman52 發表於 2012-7-14 22:27

一來一回人工加車錢都唔止$200啦...不過唔好彩無法啦

原價250蚊
退番200蚊
真系好so

250+300+450=1000, ...
taiman52 發表於 2012-7-14 22:27

你assume2年後代理退返$200先係.你估2年後仲值唔值$200蚊?

如果有要求應該3年後會覺得依架野好廢

但3年後要配返D配件都好難

回復 3# hk2054
問題系粒u同ddr2 去邊度可以退番80%錢???

回復 4# 炎冬
我想講既系:就算全數退,粒u同ram又點算!!

回復  炎冬
我想講既系:就算全數退,粒u同ram又點算!!
taiman52 發表於 2012-7-14 22:46

其實你係2年前買左
定係E+想買?

回復 5# CHK

好廢還好廢,我夠用佢就吾廢啦,如果保用期內,又無得維修,甘就系連無壞既u同ram都廢埋,為左塊板,系要比多1000買個一套,甘即系因為塊板要比多1000,無論新果套有幾勁,對我呢講新同舊既效能都系一樣!!

回復 8# hk2054
系想講個保養期內無得維修,如果証明到令到消費者有損失,我就主張要claim番