火牛選擇的問題

如果我想要450W-500W 火牛.

1. 以前用CORSAIR VX450 有單路12V 輸出.

我CHECK左有D 牛, 例如ANTEC HCG 520M 同CORSAIR CX520 都係得1個12V
   SEASONIC M12 II就分2條12V...

而家仲有冇明顯的分別?
   係用多顯示卡時先睇到?

多HDD 就睇唔到?

2. 如果介紹隻CABLE MANAGMENT 火牛, 有冇咩介紹?

係玩sli 先要over 500w?!

就算q8400 拖幾隻hdd , 450w都夠?!

係玩sli 先要over 500w?!

就算q8400 拖幾隻hdd , 450w都夠?!
dickxdv 發表於 2012-7-25 10:56

夠喇,你咩顯卡?

夠喇,你咩顯卡?
nnd 發表於 2012-7-25 14:56

HD4830 遲D轉560

450W有冇咩有CABLE MANAGMENT?

買 corsair HX啦.. 好多年啦..好多人用..
而家D新牛平D但信唔過

買 corsair HX啦.. 好多年啦..好多人用..
而家D新牛平D但信唔過
pentt 發表於 2012-7-25 15:04

HX 好似最少都6百幾火呀?!

我用唔曬

HX 好似最少都6百幾火呀?!

我用唔曬
dickxdv 發表於 2012-7-25 16:43

只係錢問題... 用唔用得曬無咩問題.. 而定D牛得三年保.. 知咩事咩...如果牛牛時時到去到咁盡仲易死...
大D好D

睇你成個config計
大唔代表好
一般火牛個轉換率多數係40-60%load最高
你大火數 load細其實係浪費電力

另外乜乜乜預留升級
1-2年後d野 都唔知點預
正常功耗 只會越來越細
除非 你真係plan咗儲1年錢
由內顯升 680/ 單卡升sli/cf
唔係1般 450-500w火牛
已經夠 單gpu卡 用

回復  dickxdv
呢隻有 modular 400W- 600W 5年Warranty 應該幾好唔錯
racing 發表於 2012-7-25 17:30

香港有? 邊個保???