大家都講中X田,我都講下我既奇遇

是咁的,
我六月頭搵內到親戚幫手入左粒E1230V2,諗住砌番條..部靚機。
心諗搏一搏。
買到U,但未買板,幾日後就去黃金買啦!
正X同金記又話冇晒買板送RAM...
所以去中X田
(其實係因為正X同金記D SALES 好似未訓醒咁,
問佢依買野佢竟然係度自己笑,可能尋晚HIGH左未落番黎就番工)
去到中X田,好快買到 RAM、板同COOLER。
番到公司梗係SHOW OFF俾好同事睇(我公司真係係隔離)
睇下睇下發現有D唔對路,我買底板(MSI Z77MA-G45 唔好問點解因為我鐘意) 好似開過,
下底塊海綿重要有塵!!!睇真D,漢記保但係2月開始!
我心諗,死火,中X田唔係咁下話?
即刻就落去換!
我話:「好似係DISPLAY喎」
佢話:「唔好亂講野,我地唔會俾DISPLAY你,有都會講明」
後面個SALES見個盒有古怪就立即一盒俾我!
個SALES係度勁講,我暗暗笑,唔出聲,
我見真係新,(漢記保但係5月開始)我梗係費事理佢,
然後番屋企開始漫長之旅
依家部機非常好,粒U好正

全文總結:
回內地買高科技產品不一定會有問題。
在有保証香港商店購買產品不代表一定好。
香港代理和零售業已出現壟斷情況,實在令人非常憂慮。
市民日後購物必需小心提防。

SALES你地如果唔鐘意份工就唔好做。
做人要敬業樂業,做得依行要俾個心做。
可能你地只係想搵下快錢過下日晨,
我明白時下搵食艱難,但搵食唔係咁。
(依個係俾金記同正X個幾位「員工」)

認真講下砌機費事俾D SALES / 打手話我要CUT我個POST

E1230V2真係唔差,我已就唔係想超D咩俾人睇,不過有好多時候開好多野。
MSI真係唔錯,又SUPPORT到XEON,不過要新BIOS
砌機我會推MSI同E1230V3

我的CPU :)

我的CPU

呢種類型既帖,係咪放左吹水區會好d?

呢種類型既帖,係咪放左吹水區會好d?
酸到暈 發表於 2012-7-26 15:37

個人覺得如果唔係砌機就真係一場吹水。
不過件事同各位砌機人士利益有直接關係,
所以落腳於此。

SALES,有時臭屎唔應該要揚一揚!

N年前試過係"xx"買左塊socket370 cusl2m..返到屋企發覺d膠紙開過...d slot插過野..

之後近年行過佢鋪位發覺摺左...心都涼

是咁的,
我六月頭搵內到親戚幫手入左粒E1230V2,諗住砌番條..部靚機。
心諗搏一搏。
買到U,但未買板,幾 ...
dioneo 發表於 2012-7-26 14:50

我覺得中田算係不過不跌算中上啦, 咁都有得換
我覺得佢貴人少少但係齊, 服務一般.. 如果去其他服務可能仲差仲激氣
我試過去C記買牛有事佢話無貨咁又可以點, 最後去漢科佢話相容問題.. 加50換咗corsair 大D火數比我.. 算係咁.. 不過佢就check咗一個星期.. 服務算係咁希望佢下次可以快D 啦

N年前試過係"xx"買左塊socket370 cusl2m..返到屋企發覺d膠紙開過...d slot插過野..

之後近年行過佢鋪位發 ...
CT333 發表於 2012-7-26 15:48

越黎越多舖摺就代表你選擇越少;
不過砌機江河日下就一定架啦

嗰邊話講完, 你又來開POST抽水, EPC啲分真係咁值錢? 定係你邊間鋪先 ?

嗰邊話講完, 你又來開POST抽水, EPC啲分真係咁值錢? 定係你邊間鋪先 ?
hkgti 發表於 2012-7-26 16:21

你呢? 邊間鋪? 男定女先?