[操作疑難] 選購 RAM 一問, 有關 Xtreme Series vs Gaming Series

我見到A-DATA有呢兩個系列, 佢自己官網都講到好勁
但我想知道佢地兩個系列既分別同市埸定位在哪裡?

我本身會打機, 例如: BF3, COD, Pro Evolution Soccer, Need for Speed, H.A.W.X.等等既單機game
我都係一個業餘攝影發燒友, 有時會用PhotoShop之類既多媒體軟件

我想問我應該選擇邊個系列會好d呢?

謝謝! =)

我覺得係頻率(速度)快d同好超d,不過如果錢有限,我寧可在U或者顯卡個度買高級d...

回復 2# peter95811658

其實如果差1~2百蚊(單條計)我都會選擇好啲既…
始終想有好野用

回復  peter95811658
始終想有好野用 ...
thomasowen 發表於 2012-7-28 02:56

so i will suggest u do not buy A-DATA product ( from my personal view )

買ADATA一般都係貪佢平, ADATA我買好多.. 係唔好超, 壞機會都比人多.. 不過好時買來就有買問題.. 無問題既用落OK.. 唔超頻買平的.. RAM 行到快速, CPU都未必行到.. 一係連板都超.. 其實都唔覺快咗

我見到A-DATA有呢兩個系列, 佢自己官網都講到好勁
但我想知道佢地兩個系列既分別同市埸定位在哪裡?

我本身 ...
thomasowen 發表於 2012-7-28 02:01

打機睇你display card, CPU...
求其買8G corsair, kingston 就得...
adata 個人唔鍾意.

我吾超頻的,所以以上系列都係專攻超頻玩家?

so i will suggest u do not buy A-DATA product ( from my personal view )
[email protected]_SHUN 發表於 2012-7-28 13:09

中伏... 買左 1600MHz 2x4GB,上 1866 要行 11-11-11-34...

中伏... 買左 1600MHz 2x4GB,上 1866 要行 11-11-11-34...
Isabella 發表於 2012-7-30 01:40

都唔算人地寫明行1600MHz...

[quote]買ADATA一般都係貪佢平, ADATA我買好多.. 係唔好超, 壞機會都比人多.. 不過好時買來就有買問題.. 無問題既 ...
pentt 發表於 2012-7-28 13:43 [/quote

ching 你會吾會調轉左,cpu 入面L1 L2 L3 已經比ram 快好多倍,所以吾覺有分别,