[操作疑難] 我都壞牛,請問一下有無人壞過 corsair AX750,入尼討論下

壞的情況:
我琴日發覺佢開唔到機,有電到,但開唔到
sleep後不能開機,再關閉所有電聞埋插蘇,等一陣先開到先得
短時間重開是正常,當隔一段時間,如返工前到放工後,再開就不能開

使用時間:買左用左4m1w1d

代理處理
今日去左代理換牛,全新一換一,
不過要注意係最好全套野帶去,因為佢全套換新,唔係就只壞咩換咩
當值個個人講可能係電壓不穩,唔知正唔正確,所以知道原因的會員歡迎指教

另外咁岩同一時有一個一樣問題AX850,有相同問題,但重開到機(使用一年左右)

回復 1# rayad

如果我帶牛唔帶線呢?咁點換法

回復  rayad

如果我帶牛唔帶線呢?咁點換法
jackiefx 發表於 29/7/2012 01:37

只換牛,我今日就係只換牛

不過我D線束好晒係機裡面無拆,加上佢地電話到只叫我帶牛+24pin+8pin,所以只帶左三樣野過去,
所以最好還是帶晒過去比佢地換換全新

呢隻我都壞過一次, 又係開唔到機, 要斷電開關幾次先開到, 開到又正常.
日日開機用就少 d 出現, 幾日唔開就好大機會開唔到.

壞的情況:
我琴日發覺佢開唔到機,有電到,但開唔到
sleep後不能開機,再關閉所有電聞埋插蘇,等一陣先開 ...
rayad 發表於 2012-7-28 14:50

我由上年七年到今年已經換過兩次(第一次有怪聲,第二次開唔到機同埋12V飄上飄落),岩岩兩個星前換果隻番黎,用唔夠十日個風扇已經好嘈,都唔想拎去換,等佢再開唔到機,先再去換,去一次無半日人工

壞過隻AX750..
成日自動reboot...
之前一排先拎上去換...
我都係火牛一換一..
D 線排好哂...唔想拆出黎...
SO FAR E家都無乜事

不過佢話..再有事就要full packing 上去換比較好..

壞過隻AX750..
成日自動reboot...
之前一排先拎上去換...
我都係火牛一換一..
D 線排好哂...唔想拆出黎...
...
thomaswai 發表於 29/7/2012 14:45

我覺得可以的話full packing去

回復 1# rayad

樓主,早幾日睇左依個post,我希望自己唔會咁唔好彩啦

點知琴日就出左事了,一模一樣,底版有電到,但開唔到機

回復  rayad

樓主,早幾日睇左依個post,我希望自己唔會咁唔好彩啦

點知琴日就出左事了,一模一樣,底 ...
kelvin2517 發表於 2012-7-31 16:44

上代理換吾使點等,係吾就腳,之前係有線就正

回復 9# 多多精

最慘係個高手幫我執線,而家換火牛,搞到要自己執番線
雖然我都唔算太差