新手 想玩超頻 應該買咩板 ??????

點樣睇塊板可唔可以超  ???
b75 要黎小超得唔得 ???

h77 vs z77 又有咩分別?

上intel官網大交叉把data啦

通常都係向錢看...  一般黎講一粒K仔無得走   加塊Z77 版  換隻4Heat Pipe 散熱器
不過玩CPU 其實唔打機係一樣  上網唔會快左

點樣睇塊板可唔可以超  ???
b75 要黎小超得唔得 ???

h77 vs z77 又有咩分別?
sharehkk 發表於 28/7/2012 23:20

Intel 的現役晶片組只有 Z77 可以配合 K 系處理器超頻,所以你想超頻的話,請買 Z77 底板配合 Core i5 3570K / Core i7 3770K 或較舊的 Core i5 2500K / Core i7 2600K / Core i7 2700K。

Intel 的現役晶片組只有 Z77 可以配合 K 系處理器超頻,所以你想超頻的話,請買 Z77 底板配合 Core i5 35 ...
Jamesbond007 發表於 2012-7-28 23:27

asrock non k oc

asrock non k oc
fk1794xd 發表於 2012-7-29 03:38

覺得ASROCK個NON K OC呃人囉
Z77板用i5或i7冇K都送4個倍頻
實際上可以自己調,只係佢個可能幫你自動調
同MSI個一鍵超頻一樣,反正最多都係超4個
其他廠既Z77板都做到

覺得ASROCK個NON K OC呃人囉
Z77板用i5或i7冇K都送4個倍頻
實際上可以自己調,只係佢個可能幫你自動調
同 ...