[開箱] 可一不可再...第一次砌機...

第一次成部電腦自己裝配...第一次痴左線咁買咁貴...
今次玩過之後.應該唔會有下次...因為真係好貴

底板加CPU及廿週年212EVO

便宜RAM,冇咩人用咁,買左兩SET

牛牛及HDD一個

機箱及顯示卡

好貴的顯卡....個人比較喜歡牙石.

好貴的SSD...不過好快.....太爽了

可能會有好多人講我機箱內部好亂,不過這已經是
我整理得最好的一次了>__<

正面好型架@[email protected]

成組野分開左3個月買...因為如果一次過買晒實在太過攞命...
原本打算出3930K及X79...但實在太貴喇,一粒U已經可以夠
買3770K及Z77的板子,所以.....留俾D有緣人吧....
用左電腦成十年.次次買新機都係叫人裝好晒再拿回家,今次
係第一次成SET野自己搞,原來都唔係好難,最麻煩係裝個212 EVO,
其次就係裝CPU,因為怕整爛D針腳,不過原來就咁CUP落去就搞掂...

可能有朋友問點解買牙石670..仲要唔買TOP版..我只可以講,我喜歡牙石@[email protected]
而且TOP版好難找囉..普通版仲可能無咁熱呢[email protected][email protected]呵呵

今次買到咁貴真係好肉赤架.所以希望成套野可以用到3年以上啦.
而且將來出新機都應該唔會再買咁貴了,始終好像太過奢侈了

謝謝抽空觀看.

加返張SSD的測試圖先
ssd s3 new.jpg

另外加番張3DMARK11,由於無超頻,所以應該係咁上下吧..

好多朋友叫我放條LIST 出來..咁我就放啦..
1         Intel Core i7-3770K Ivy Bridge (3.5GHz, 8M Cache, LGA 1155) CPU BOX 盒裝         
2         ASUS P8Z77-V Z77,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B        
3         TEAM Xtreem Dark TXD38192M1600HC9DC-D DDR3 1600MHz 8GB Kit (2x4GB) 連散熱片  X2   
4         Seagate ST1000DM003  1TB Barracuda SATA3 6Gb/s /64MB HDD         
5         ANTEC TP750 TruePowerNew 750W 80Plus Bronze 火牛         
6         ASUS華碩 DI-EN670DC GTX670 2GB GDDR5 PCI-E3.0 顯示卡  X2     
7         COOLER MASTER SGC-1000-KWN1 CM Storm Enforcer 執法者 電競機殼        
8         Plextor 256GB PX-256M5S M5S Series 2.5" SATA3 6Gb/s (Solid State Drive, SSD) 固態硬碟      
9         CoolerMaster Hyper 212 EVO (RR-212E-20PK-A1) TURBO 雙風扇CPU Fan      
10       GOLF FAN G3           
由於我係分左幾次,同埋係系唔同的店子買,價錢就唔post喇,加加埋15000左右啦.

...
莎月美希 發表於 2012-8-4 04:15

買兩張670黎打WOW哂左D

20周年212EVO有冇特別D

唔止,遲D生化危機6和榮譽勳章:鐵血悍將都會玩。

20周年212EVO有冇特別D
fk1794xd 發表於 2012-8-4 04:32

多1把風扇

個機箱背板無走線位咩?

cm嘅hs我都裝過兩次,係風扇個扣具要思考吓嚟裝(唔睇圖)

個機箱背板無走線位咩?
tsehung 發表於 2012-8-4 06:48

有.我都已經將又粗又大的線走晒去背板,不過始終是耐性不足及技術問題

...
莎月美希 發表於 2012-8-4 04:15

恭喜啦....最緊要開心..