[開箱] 小小Upgrade, AsRock H77 Pro4M, G1610, CX430M, Kingston 4GB

朋友部G31話唔夠用想少少地upgrade, 本身粒U 好似E5200 定 E5300, 得2GB Ram,
加上隻牛係雞牛, 比我拋多兩拋就換埋隻牛, budget 所限砌唔出epc 文書機,
只能砌部真正文書機

本身想買B75算, 但比Sales tum 多兩tum, 比多幾十蚊買左H77,
當買個保險到時換SSD 唔駛煩啦!
同埋H77 / Z77 Pro4M應該係同一個layout, 寫住Model 既貼紙下面應該係印左Z77

Chips Set Heatsink + SATA, 都有加3rd party controller 額外多兩個SATA 6Gbps,

之前有post 講開 CPU 4pin / 8pin 有無cut電感既, 呢塊應該足料吧... (賣成七舊水咁滯都cut 既我買B75 DGS 算 )

板 + U + Ram

牛, 平得黎穩陣都係Corsair CX430M 算啦,
cable management 加銅牌1蚊1watt 都唔駛!

Output, 之後加卡都要計住計住

雖然機主應該唔會加Display 既, 但都有一個PCI-E Connector,

今次parts 一覽(搵自己隻HDD 著一著無事就算 )

Total $1688 - 50 = $1638

支持開箱,請問買H77 pro4-m+CPU系咪有平?

支持開箱,請問買H77 pro4-m+CPU系咪有平?
s2140091 發表於 2013-5-18 22:03

減$50
平時板連u 就減十零廿蚊到啦....

CX430M
期待樓主報告
lcska02nkc 發表於 2013-5-18 22:10

o下? 無得報告啦,
430watt 推celeron, 都唔知可以報告d 咩

o下? 無得報告啦,
430watt 推celeron, 都唔知可以報告d 咩
癲羊 發表於 2013-5-18 22:20

我諗#4 原期望隻CX430M 嘅入院報告掛

我諗#4 原期望隻CX430M 嘅入院報告掛
georgekei 發表於 2013-5-19 07:06

唔係咁咒我呀嘛,頭七都未過喎

回復 7# 癲羊

絕對無咁嘅用意,係善意提醒

減完塊板機銀@@?