[電源器] 想換牛, 比啲意見好嗎?

我想換隻牛, 因為幾年無接觸電腦hardware, 重係停留係delta, antec 果個年代
想問下依家換牛的話咩牌子好?

我部機spec 唔係話好勁
SATA HDD x3
amd 640
4GB ram
motherboard 係ASUS 細版
本身用緊onboard display, 依家想加張7870 XT / 7970

咁就要換牛, 想問下買幾多火咩牌子好? 7x24 開住

唔該各位比啲意見

我想換隻牛, 因為幾年無接觸電腦hardware, 重係停留係delta, antec 果個年代
...
Sh4dow 發表於 2013-5-19 00:53

買隻ANTEC 500W 攪點..

買隻ANTEC 500W 攪點..
i_djinn 發表於 2013-5-19 01:03

7970 / 7870 XT 用500W 都ok?

7970 / 7870 XT 用500W 都ok?
Sh4dow 發表於 2013-5-19 01:14

當然OK 無問題啦.

...
Sh4dow 發表於 2013-5-19 00:53

amd 640 用7870都唔知去唔去得盡...
500W牛一定夠晒~ Antec, FSP, Seasonic

amd 640 用7870都唔知去唔去得盡...
500W牛一定夠晒~ Antec, FSP, Seasonic  ...
hohohk 發表於 2013-5-19 01:15

係呀... 因為我太耐無接觸, 呢部機平時都只係文書上網機...
想問下如果換U 係唔係要換埋板?

係呀... 因為我太耐無接觸, 呢部機平時都只係文書上網機...
想問下如果換U 係唔係要換埋板? ...
Sh4dow 發表於 2013-5-19 01:21

which MB? 如果行X6用7870 or above應該OK, 640就7850 or below

回復 7# hohohk
ASUS M4A88T-M/USB3 AM3 AMD 880G

應該係呢塊板... 係唔係太舊, 換U 要換埋板?

回復  hohohk
ASUS M4A88T-M/USB3 AM3 AMD 880G

應該係呢塊板... 係唔係太舊, 換U 要換埋板? ...
Sh4dow 發表於 2013-5-19 02:13

依隻嗎嗎, 如果你搵倒X6 U可以試下, 但係就真係U勁版就...
你只可用AM3 U, 如果換其他野同全部換冇分別~

依隻嗎嗎, 如果你搵倒X6 U可以試下, 但係就真係U勁版就...
你只可用AM3 U, 如果換其他野同全部換冇分別~  ...
hohohk 發表於 2013-5-19 02:15

哦... 唉, 為左打機, 又要放錢... 咁等BF4出先大執算了...