[主機板] 關於Dual Graphics MB 一問

有D板支援Dual Graphics俾人做CrossFire

但我想問如果我插一張打機用Display、一張工作用繪圖卡,會唔會影響運作 ?(可否隨時轉換用邊張卡)
還是Dual Graphics本來淨係俾人用於CrossFire?

打機用Display及一張工作用繪圖卡嘅  driver 唔同袈喎!
可否一齊裝,個  software 會否自動分辨邊張gamming , 邊張繪圖 , 真係要高人指教下

只要你塊板有2條槽就ok, 裝番相應既driver 就冇問題架啦~~

只要你塊板有2條槽就ok, 裝番相應既driver 就冇問題架啦~~
wtf125 發表於 2013-5-23 13:59

咁部機用打機DISPLAY定係繪圖卡,點樣SET佢用邊張?

wtf125 發表於 2013-5-23 13:59

普通CF又要同chipset...
Hybrid 果隻就要顯示卡搭APU...
A+N都係靠非官方方法..

見識少呢樣真係未聽過...

普通CF又要同chipset...
Hybrid 果隻就要顯示卡搭APU...
A+N都係靠非官方方法..

見識少呢樣真係未聽 ...
契爺 發表於 2013-5-23 16:29

Ching,其實我咁諗WORK 唔WORK?

Ching,其實我咁諗WORK 唔WORK?
hahakit 發表於 2013-5-23 16:33

未玩過專業繪圖卡所以要等樓上果位CHING...~~

可以的, 不過咁做的話, 要連個mon就拔走條線, 插去另一張卡先得
用緊邊張卡輸出, 就係邊張卡做野
冇得一張做輸出, 另一張計數

可以的, 不過咁做的話, 要連個mon就拔走條線, 插去另一張卡先得
用緊邊張卡輸出, 就係邊張卡做野
冇得一張 ...
KinChungE 發表於 2013-5-23 18:17

DUAL MON可以解決這問題嗎?

呢个問題都幾高深下=__=~~