[主機板] 問問ASUS - SABERTOOTH Z77

想問下而家一塊ASUS - SABERTOOTH Z77要幾錢??
如果二手又幾錢,THX CHING 回答~

宜家 Z77 水尾 , 若仲有人二手放 over$1000 嘅話,我無解唔買新?

ASUS Sabertooth Z77 Z77,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B        HK$ 1690
俾多6舊買新啦

THX CHING~

ASUS Sabertooth Z77 Z77,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B        HK$ 1690
俾多6舊買新啦
p805061010 發表於 2013-5-26 11:55

我半年前買都係$1680

宜家 Z77 水尾 , 若仲有人二手放 over$1000 嘅話,我無解唔買新?
georgekei 發表於 2013-5-26 11:02

我想問下...ASUS Maximus V Gene Z77 好唔好?

回復 6# leung0147

有乜用途,要勁超?
老實講,除非要用到某些板上獨家功能,否則一般普通Z77 已足夠,手上現有幾塊大板加itx板
ASUS z77 v pro , Asrock z77 pro4  , z77 Extreme6
ASUS z77 I deluxe ,Asrock z77E ITX  兩塊
只有塊 ASUS v pro 壞過兩次,所以對ASUS 嘅產品感覺,一般喇

回復  leung0147

有乜用途,要勁超?
老實講,除非要用到某些板上獨家功能,否則一般普通Z77 已足夠 ...
georgekei 發表於 2013-5-26 15:58

ASUS v pro  D人話麻麻
Gene Z77 只得3年保
SABERTOOTH Z77有5年保
仲有經過server級測試
所以SABERTOOTH 我覺得耐用穩定D

回復 8# henrietta

覺得?原來當時賣街價v pro 貴過Sabertooth 係無咁穩定?咁為乜貴過人?莫非要下下用ROG系列先叫底板,咁$1700-1800都俾咁嘅用料,定價$1000個啲咪垃圾?

回復  henrietta

覺得?原來當時賣街價v pro 貴過Sabertooth 係無咁穩定?咁為乜貴過人?莫非要下下 ...
georgekei 發表於 2013-5-26 16:55

貴過人唔代表穩定掛