[其他] 最後都係買左Athlon 740,另執左呢堆野,大家幫幫眼

雖然都買左,,,真係買錯都冇用,不過大家認為有咩可以更好?
我原本想等A10-6700,但呢排難得放大假,7日後就要返工, 難得有時間可以整返部機. (最晒時間係install返window同N樣config,software)
VGA我用返自己張6670算~
我係由E8400+P35+6GB Ram upgrade, 應該feel唔到太大差別,所以呢個list係想執部快咁o的o的既機,自己係中度gamer, 一般1680x1050 middle detail可接受,暫時6670仲頂到近排隻Metro Last night,所以至唔換card住.

砌機 List
AMD Trinity Quad-Core Athlon II X4 740  HK$ 539
MSI FM2-A85XMA-E35 零售價:     HK$580.00 (同Asus/AsRock比較, 貪呢塊有HDMI頭)
Kingston DDR3 1600MHz 8GB (1x8GB) Ram    HK$ 445 (得ADATA, A-Ram價位接近,大家都係CL11,還是Kingston吧)
WD Blue WD10EZEX 1TB SATA3 6Gb/s /64MB HDD    HK$ 452 (冇乜特別,只係對上果隻都係WD,用開5年都冇死,而近期Green 系統鑊鑊地,所以揀Blue)
Antec Neo Eco 400C $370 (本來諗450W,但似乎我唔需要咁大火數,感覺上火數越大既牛,越熱 (冇任何根據,自己覺得...) )
是但一個 ATX 機箱 $250 (對機箱0要求, 只要唔太樣衰已經OK,買ATX因為想空間多o的俾張VGA card通下氣)

List 幾好.

甘特使...祈求唔好買到開封過的產品......

不過你買得x4 740就無內置顯示,有HDMI都無用............

今日到出左部差唔多嘅機
amd 740
msi a75 e35
seagate 500gb
hd7850
hyperx 1600 4gbx2
acbel 550w psu

甘特使...祈求唔好買到開封過的產品......
tonytony 發表於 2013-5-27 22:06

最大機會都係塊板 其他都有封條,不過comdex....買過十幾次野都未中過....咁大間.......唔會既........我估

不過你買得x4 740就無內置顯示,有HDMI都無用............
tonytony 發表於 2013-5-27 22:07

其實我日後轉mon都直接插HDMI出埋聲la, 而家好多都冇audio jack in ~_~

今日到出左部差唔多嘅機
amd 740
msi a75 e35
seagate 500gb
hd7850
hyperx 1600 4gbx2
acbel 550w psu ...
lapmanyau 發表於 2013-5-27 22:21

多o的人用740

最大機會都係塊板 其他都有封條,不過comdex....買過十幾次野都未中過....咁大間.......唔會既........我估

其實我日後轉mon都直接插HDMI出埋聲la, 而家好多都冇audio jack in ~_~
Silverlight 發表於 2013-5-27 23:22

日後你要用番底板個HDMI頭,但本身粒740就係無顯示輸出功能,除非你買返粒A系APU先得