[操作疑難] msi z77a g45 + e3 1230 v2 倍頻問題

請問點解我較左37倍頻 點較作都係得35,turbo on
乜唔係z77送多四格倍頻?

xeon系列唔可以調倍頻

跑單核心線程 會上 3.7G
多核心線程 3.5G

和是不是Z77無關

佢嘅意思我估係,某d廠商係底板設計左一d特別function,可以令Xeon CPU 嘅frequency 係多線程下都一致提升至intel Turbo core 嘅frequency, 唔再係單線程先用到turbo core, 而可以令多核心維持高frequency

佢嘅意思我估係,某d廠商係底板設計左一d特別function,可以令Xeon CPU 嘅frequency 係多線程下都一致提升 ...
gustlee 發表於 2013-5-29 14:42

i7 3770就得, 但E3V2唔得... 所以D人話E3V2 I5價錢I7味道, 其實味道始終差D既, 所謂一分錢...

剛好幫人起左台 i5 3470
e"加 3470 价錢 3570K 享受 .

唔超都夠曬用啦
不過衣家你嘥左塊板

剛好幫人起左台 i5 3470
e"加 3470 价錢 3570K 享受 .
naomi 發表於 2013-5-29 16:33

IB比條煙特登整到好難大超, 其實買NON-K行TURBO BOOST再拉幾格, 反而變左最高性價比

回復 6# naomi

我都係3470 + sabertooth, 但我完全冇諗過好似你咁玩法

睇左data sheet 先買呢的野啦...
攞出黎問又比人笑