[電腦組合] 求i7核+MSI底版既組合

如題~希望$4000樓下,目的係推到將顯卡到應有水平(我而家個版同核太廢0_0)
另外想問換底版洗唔洗重裝WINDOWS

MSI Z77A-G45 Z77,U3S3 ATX M/B 送Buffalo BSHSBE15 系列- 雙邊立體聲藍牙新款耳機        HK$ 880               
Intel Core i7-3770K Ivy Bridge (3.5GHz, 8M Cache, LGA 1155) CPU BOX 盒裝        HK$ 2539               
總數:        HK$ 3419

WINDOWS重裝完先穩定

MSI Z77A-G45 Z77,U3S3 ATX M/B 送Buffalo BSHSBE15 系列- 雙邊立體聲藍牙新款耳機        HK$ 880               
Intel Core i ...
sochai 發表於 2013-5-29 21:30

底版唔洗太貴IS OK?0_0
姐係一定要重裝?0_0?

底版唔洗太貴IS OK?0_0
姐係一定要重裝?0_0?
ploro_oi2 發表於 2013-5-30 19:23

可以咁講

可以咁講
sochai 發表於 2013-5-30 19:24

唔重裝會唔會有咩大問題

唔重裝會唔會有咩大問題
ploro_oi2 發表於 2013-5-30 19:54

好大機會 藍MON 輕機 入唔到WINDOWS
不過你如果係同一代到升級就可能唔會
但我睇你應該係大升級

睇你咩windows
vista/7/8基本無大問題

如題~希望$4000樓下,目的係推到將顯卡到應有水平(我而家個版同核太廢0_0)
另外想問換底版洗唔洗重裝WINDOWS ...
ploro_oi2 發表於 2013-5-29 21:17

吾超1230v2(v3)+b75(B85)以ok

我由asrock既770 extreme 3升級既...
asrock同msi邊間既板好D

順便問.....我而家用緊I3-540..推唔盡張顯卡...想問下,如要推盡張顯卡,最少要用咩版同CPU??THX~