[操作疑難] 請問而加仲有冇capture card呢樣野?

簡單D黎講

我想將部PS2駁落電腦,再用電腦個mon黎玩

因為咁樣做可以做埋錄影

但請問而加有冇D咁既野,如果有色差的話就算Xbox360都玩得

謝謝

有.....腦場就搵到

有.....腦場就搵到
sochai 發表於 2013-6-4 22:39

有冇推介?

N年前比sales昆我買左張只support 320x240,真係打PS2都唔掂

PS2都800x600好似...定640x480

有冇推介?

N年前比sales昆我買左張只support 320x240,真係打PS2都唔掂

PS2都800x600好似...定640x480 ...
青島啤酒 發表於 2013-6-4 22:43

呢樣唔太清楚...你行返轉睇睇...不過我見張張都千幾蚊 全高清錄製

d hdmi 好似加密晒...
應該 capture 唔到畫面...
yupeter 發表於 2013-6-4 22:48

咁唯有玩番analog

http://item.taobao.com/item.htm? ... &id=14036947408

我係香港見過呢隻野.....都係幾十蚊

唔知得唔得

try avermedia la...

try avermedia la...
alanchankw 發表於 2013-6-4 23:12

yes avermedia可以cap hdmi 但係好貴
不過ps2 好似無hdmi
用翻普通tv card 都有得cap

yes avermedia可以cap hdmi 但係好貴
不過ps2 好似無hdmi
用翻普通tv card 都有得cap ...
nikkotsoi 發表於 2013-6-4 23:15

其實有S-video已經滿足,最好有色差

Xbox360/PS3都support色差