[操作疑難] 打機Lag有限budget升咩好?

部機係Friend幾年前砌,都係幾低階
AMD 5600+
ASUS M2N68-AM Plus
3GB RAM
HD5550
Resolution 1600x900
佢玩Assassin's Creed III同埋玩好多Game都話時順時Lag
我唔太知佢咩情況啦, 但如果一千蚊內,換顯示卡改進係咪足以順? 佢唔會開AA, 唔係畫質開盡
佢話玩龍之谷set低畫質都Lag
佢話可以接受二手野, 但我要同佢出去買, 所以如果呢度Ching放就煩D, 都係唔好啦
不過二手顯示卡會唔會風檢大? 二手CPU應該冇乜風險,
佢唔超,幫手Check下呢塊底板可以用咩CPU,平平地有提升

sochai 發表於 2013-6-6 18:24

1000蚊內呢張的確好好
但我驚會唔會其他Hardware太廢, 就算7770都Lag
因為佢龍之谷都Lag...
如果買粒2手四核,又怕Bios舊唔support
始終更新BIOS都唔係無風險既事,我冇經驗,廢事幫人整
條友好煩,我本身諗住BlackList佢唔理,但鬼叫部舊機我砌咩

1000蚊內呢張的確好好
但我驚會唔會其他Hardware太廢, 就算7770都Lag
因為佢龍之谷都Lag...
如果買粒2手四 ...
gserli 發表於 2013-6-6 19:02

咁未同佢講冇得搞,叫佢買過部alienware囉

咁未同佢講冇得搞,叫佢買過部alienware囉
eh 發表於 2013-6-6 19:09

咁如果真係要換呢?
2手4核+7750/7770
會唔會係好既選擇?

部機,初頭係用MagicPro底板+4GB RAM配9600GSO
後尾先花Mon死卡,後壞底板,再死一條1GB RAM...
出咁多事,雖然我覺得佢有問題
但條List有唔好, 幫下佢希望以後冇事咪算

你同佢講冇錢就係咁,樣樣舊都仲想low筆直搞掂
等價交換呀大佬,賤d講句,冇錢唔好打機

Used Athlon II X3 or X4
and New 7770

清下塵先

成部換la.............