[主機板] 而家仲走去買Z77板,會唔會唔係咁理智????

而家仲走去買Z77板,會唔會唔係咁理智????(Z77板,會唔會好快減價???)_

而家仲走去買Z77板,會唔會唔係咁理智????(Z77板,會唔會好快減價???)_
reset2 發表於 11/6/2013 18:54

賣完就會消失,我相信減都不會再減多少,其實早在約兩個月前就已經降價了,代理都不會再怎麼入貨,你的選擇只會越來越少。

你想要用 Sandy Bridge 或 Ivy Bridge CPU 的話,買 Z77 有什麼問題?

回復 2# Jamesbond007
其實都係過唔到心理關口咁...好似電子嘢,都係貪新...可能怕定力唔夠....買咗冇耐,又再買新嘢.....其實HASWELL唔係咁多問題,直頭唔諗咁多.買新....就係好似又熱,又USB BUG,又咁又咁...先至又打番Z77主意....仲有D因素..如以後二手市塲.怕Z77放出去價唔好...人真係貪心又矛盾...........

haswell 新板又貴 d .但多d usb 3.0 同sata 3 咁。
你用緊咩ivy u 同都係睇你用途姐。

其實都係過唔到心理關口咁...好似電子嘢,都係貪新...可能怕定力唔夠....買咗冇耐,又再買新嘢.....其實HASWELL唔係咁多問題,直頭唔諗咁多.買新....就係好似又熱,又USB BUG,又咁又咁...先至又打番Z77主意....仲有D因素..如以後二手市場.怕Z77放出去價唔好...人真係貪心又矛盾...........
reset2 發表於 11/6/2013 19:24

除非你是想著很快又要換,否則二手價格如何似乎不太需要考慮吧?

回復 4# holymoon
http://www.coolaler.com/content.php/2223-遊戲級主機板-MSI-Z77A-G45-Gaming-測試
唔知呢塊板好冇??我都係打下機,上下網,聽下歌咁...貪佢有乜乜會好聲D....

回復 5# Jamesbond007
唔知呢張好冇呢??其實都係屎忽痕..想好聲D又學下超.....都係玩下,
http://www.coolaler.com/content.php/2223-遊戲級主機板-MSI-Z77A-G45-Gaming-測試
唔知呢塊板好冇??我都係打下機,上下網,聽下歌咁...貪佢有乜乜會好聲D....
俾D意見...THX
我而家只係用冇K既I5.....如入呢塊....等遲D睇下有冇二手K仔.....

唔知呢張好冇呢??其實都係屎忽痕..想好聲D又學下超.....都係玩下,
俾D意見...THX
我而家只係用冇K既I5.....如入呢塊....等遲D睇下有冇二手K仔.....
reset2 發表於 11/6/2013 19:53

MSI 底板我沒有用過,不過看上去這張應該不會太差的。

回復 8# Jamesbond007

咁唔該師兄先,我都會考慮下呢張..聽日去睇下先....thx

回復 9# reset2

其實冇咩分別...係个音質好左同令左XDD~
其實我本身都諗住買,因為令,但唔想OVER Budget,所以都係算...
其實只係比多幾十蚊買个令D既音質=--=