[中央處理器] haswell有無xeon嘅u出?

如題,有嘅就暫時唔升級粒e3 1235住

tsehung 發表於 13/6/2013 19:36

當然會有,就看會否有盒裝版推出了。例如 Xeon E3-1230V3:
http://ark.intel.com/products/75 ... 3-8M-Cache-3_30-GHz

不過,你既然已經使用 Xeon E3-1235,似乎就沒有什麼必要改用 Haswell Xeon 了吧?

tsehung 發表於 2013-6-13 19:36

No need to upgrade

不過,你既然已經使用 Xeon E3-1235,似乎就沒有什麼必要改用 Haswell Xeon 了吧?

No need to upgrade

多謝上面兩位ching嘅回覆!
點解唔好up呢?效能無乜增長嗎?
就咁睇制程同TDP都有改善到呀

就咁睇制程同TDP都有改善到呀 ...
tsehung 發表於 2013-6-14 04:27

Nearly no speed improvement and even hotter...

就咁睇制程同TDP都有改善到呀 ...
tsehung 發表於 14/6/2013 04:27

你要換 Haswell Xeon 就要連底板更換,Haswell Xeon 比 Xeon E3-1235 不會快很多,投入的金錢不能換來顯著的效能提升,所以我個人認為不值得。

tsehung 發表於 2013-6-13 19:36

有

haswell 最大的提升係 gpu cpu 比上代提升不大