[開箱] 終極ROG細板!Asus Maximus VII Gene

早前借左張Asus MARS 760返來,咁有塊咁勁既ROG Display Card當然亦都唔放過借塊好用既ROG底板玩。Asus推出左ROG底板好多年,型號就愈出愈多,今次就以Z97為藍本推出既有VII Gene/Hero/Ranger三款,功能大同小異,但細細塊mATX至係我既心水。(其實都係因為自己用開細機箱 )

講返塊Maximus VII Gene,又係延續之前V Gene、VI Gene,板仔細細但五臟俱全,不過今次佢就加左M.2 SSD Slot俾你, 咁唔再被SATA既6Gb/s限制住,可以上到10Gb/s。 VII Gene仲有加埋SupermeFX Impact II、Keybot等新功能,PCH就換埋呼吸燈設計,真係再諗唔到佢仲可以加咩。細細塊板又多功能又超得應該就唔多啦,岩晒D超少少既人。不過想超到玩水冷又LN2就要諗返Hero或者Ranger啦,講返呢塊mATX板,功能真係無得輸,只係輸在價錢。

Asus Maximus VII Gene個包裝,同以前無大分別

背面有講解晒一切功能

好多唔同Logo話你知

個盒入面有講好多唔同野,呢度就講左佢用Intel LAN,亦係賣點之一,UDP效能比起其他牌子好似Killer咁快好多

又係一堆功能介紹

打開個盒就見到塊板

抽起佢見到佢堆配件

放晒出來,都係最鐘意佢張貼紙!

正好準備入塊配 1230v3

果張貼紙有咩用?

via HKEPC Reader for Android

回覆 3# gbaxp
貼機箱會有速度加成

(Sent from HKEPC iPhone app)

咁早有野睇  讚

支持開箱+留名睇評測..

支持~~MATX夠哂用啦

用緊M5G路過

[DELETE THIS]

其中一張貼紙係用黎 LABEL 所有 SATA 線
ivanlkk 發表於 2014-6-19 10:36

對多 hard disk人仕都幾有用