[中央處理器] AMD Phenom II X4 955 升級疑問

用緊AMD Phenom II X4 955

板係:GA-880GM-UD2H()

想先搞清楚2個問題,
1.只係升CPU之下,唔換板,洗唔洗重裝 ...
lam33369369 發表於 2014-7-12 18:03

我都用緊955BE.....塊ASROCK EXTREME 3 D USB 好似壞哂....
我都想換....
不過我睇過已經無哂AM3 + 版賣.....淘寶買就有...不過好似好唔抵

今日睇E ZONE 話
AMD A8 5600K + AMD A78FHC
好抵用...

想問下各位大大.....甘樣升上去....會同我粒955BE 差幾遠~謝謝

我都用緊955BE.....塊ASROCK EXTREME 3 D USB 好似壞哂....
我都想換....
不過我睇過已經無哂AM3 + 版賣. ...
陳豪 發表於 2014-7-12 18:51

CPU唔會快左

CPU唔會快左
qcmadness 發表於 2014-7-12 18:51

即是A8 5600K同955BE差唔多  ???
不過我用緊6850 DISPLAY 的

從cpu角度......直接換INTEL吧......
AMD CPU  一代不如一代...

即是A8 5600K同955BE差唔多  ???
不過我用緊6850 DISPLAY 的
陳豪 發表於 2014-7-12 18:53

CPU唔會快左
唔用IGP不如唔好換
除非你想要A88X/A85/A75的FCH效能

從cpu角度......直接換INTEL吧......
AMD CPU  一代不如一代...
VADER 發表於 2014-7-12 18:54

Bulldozer先差je, 不過佢換最小換i5, i3都唔係upgrade

佢目標是升級CPU.....從效能上...升級只有intel先有升級意義....
amd算把喇..........

佢目標是升級CPU.....從效能上...升級只有intel先有升級意義....
amd算把喇.......... ...
VADER 發表於 2014-7-12 19:00

8核都係升級, 不過唔favour

Phenom II 之後.......已經沒有升級意義......