[開箱] 有拖冇欠,遲來的「偽」開箱文

開波只係U版RAM結果整整下…

傳說中既「姨媽巾」個人覺得堅有啲樣衰,不過算,裝好哂之後都見佢個樣唔到架啦…

好普通既一塊X99版

好普通(你肯定?)既一張display,公版兼夾單GPU無SLI

(估計所有公版GTX9x0都係)有送3DMARK Advanced Edition

Antec高級牛入面包得咁四正…

我都係忍唔住拆開咗其中一條RAM個heatsink睇睇入面係咩料(之後已裝返)
有無留意DDR4(我見過其他牌子都有同樣現象)針腳部分中間係畀側邊稍為凸出咗少少?(遲下補圖講解)

好多商品圖上網官有,所以都懶得去影

可惜5960X唔係黑盒

同場加映:兩代LGA2011保護蓋

唔止粒U,連個蓋都唔可以調轉用-.-

小弟機箱佈置

隻一體水(Antec Kurker 650)我借屋企人既嚟用,不過太嘈頂唔順(idle 40零度佢都GTR…我講車嗰個Nissan GTR…開turbo咁聲我接受唔到囉)
順帶一提,呢張相有閃燈所以睇唔出,張display card個「GEFORCE GTX」logo係有發光(綠色)既

事不宜遲,係時候放下閃光彈:

well,成set嘢係未超頻既。

跟住就到小量不專業求其是旦benchmark

更新:之前fritzchess用咗舊版4.2(唔怪得最多8thread),而家搵返4.3.2版開盡16thread再試過

(我試過4.3.2版SET8thread個分都係高4.2版一截)講到benchmark點少得3DMARK:
http://www.3dmark.com/3dm/4113679
(想cap埋圖,但係size太大-.-,所以唯有放條link畀大家入去慢慢禁 )
但係呢張,小弟真係忍唔住要直接拎出黎哂吓命,「高過96%測試結果」,最重要係高分過GTX Titan一截(唔知如果係780Ti會係咩世界),俾某極小部份成日話GeForce 900系列廢既師兄們一開眼界…
(再高分嗰啲我估已經係玩緊SLI或者CF架喇…)

係咁多先啦…

p.s.: 我懶得重裝windows,所以就咁換完野裝返driver就黎料,如果新裝windows乾乾淨淨應該會再高分啲…

師兄真有錢,仲好識玩,你好勁,好羨慕啊.

師兄真有錢,仲好識玩,你好勁,好羨慕啊.
莎月美希 發表於 2014/9/22 23:19

我見到這ching 的config亦同表欣羨之情,見到ram的價錢就唔想玩⋯

用得X99個內籠有D空虛

師兄真有錢,仲好識玩,你好勁,好羨慕啊. x2
強怗留名!
小弟初號機,請指教!
老土嘢~
X79 R4E I7 4930k 六核
GTX 780ti會係咩世界?
總結:
有780ti世界 可以keep 住用
無780ti世界 一定上980啦~

師兄真有錢,仲好識玩,你好勁,好羨慕啊. x3
強怗留名!
垃圾嘢:2600K + Titan
輸4分真係執身彩
...
to_chan 發表於 2014-9-23 00:10

師兄有超頻?高分過差唔多spec既「high end gaming pc」咁多

恭喜師兄有新玩具
師兄覺得機箱內嘅線有冇需要整理一下呢?
980的確抵玩,如果唔係用緊780Ti,相信我都一定會入,而家繼續等980Ti
最後,師兄有必要重裝Windows,粒CPU 慢得不合理

開波只係U版RAM結果整整下…

傳說中既「姨媽巾」個人覺得堅有啲樣衰,不過算,裝好哂之後都見佢個樣唔到 ...
LokiXChimera 發表於 2014-9-22 23:10

Ching, 你套機全部How Much?

師兄真有錢,仲好識玩,你好勁,好羨慕啊 x4
機箱好似有啲亂