[開箱] 平價米皇板 X99S SLI PLUS 小分享

我腦友一直都好想試下玩高階系列既板好耐,始終係現實世界,但佢都敗左塊板番黎先,宜家D RAM天價咁佢應該有排先上到機="=,不過都幫佢同大家分享一下靚仔相

近年 MSI 既設計真係型左好多

後面介紹(不過多都唔會睇XD)

[
開盒啦

全黑一大塊板,8條RAM槽,4條PCI-E x16,2條PCI-E x1

入面都有齊線

咦,有SATA EXPRESS插頭@@

背板圖,用 INTEL LAN

CPU 位置

背部位置

有方便版開關鍵

支援M.2.卡槽

呢個價位呢塊板D頭真係算好齊全,設計型過好多塊板,不過用料睇落就無咁多,但呢塊暫時應該係X99最平,而且都有 intel lan,所以都幾抵玩

$2020??

$2020??
natsu 發表於 2014-9-23 11:19

係呀

海鮮價?

正呀~~~
支持開箱

塊板好靚喎!
Bios 好用嗎?

塊板好靚喎!
Bios 好用嗎?
katiece 發表於 2014-9-23 11:30

未知呀,我都想試上機用,不過腦友未有錢買RAM~"~

未知呀,我都想試上機用,不過腦友未有錢買RAM~"~
fatpigying 發表於 2014-9-23 11:32

而家RAM 有貨未?

其實..要等RAM跌價,,點解唔係RAM跌完價時先買板呢

話唔定一齊跌/有更高CP值的型號

你沒買RAM,唔符合早買早享受WOR,,

根本用唔到

我朋友以前用X58, 都好後悔. 至今我仍然記得. 我好少用超過16條LANE.

以前問好多, 現在只問,你需要幾多條LANE? 16條PCI-E 3.0, 仲抵玩好多, 有幾多個程式需要超過32GB 記憶體先可以穩定地運行?

X99, 配個E5 CPU. 噉先有意思.