[操作疑難] X99S SLI PLUS燒板子的真相公開!!

不要再傳啥VRM...從頭到尾
都是機殼廠的風扇轉速控制器做成
母接頭...然後USER竟然把他插到板子上
該廠商也確認.只有第一批拿到媒體測試的
是這種接頭...後面正式出貨
通通會改掉.不管是USER沒照說明書裝
還是機殼廠用料上的不小心
都跟啥VRM無關....
這是那個人買誰的板子就誰倒霉
機殼廠我就暫不公開廠商名稱了.
反正是最近送的新品開箱才會發生...
也就是說..一般人不會遇到
是那些寫手或媒體才會碰到這咖
機殼!!!
是朋友的 就幫忙分享 還MSI一個清白!!

是阿...風扇轉速控制器附一個母接頭.
那個人看到不會往主機板上插
說真的 這種誤裝我沒意見.但是就是有人一直傳啥燒VRM....從頭到尾都是燒風扇座的供電...不關VRM的事
剛好這咖機殼有兩組風扇控制器...就一個插在後I/O那邊.一個插在前方..就剛好燒了個

其實依家重有冇人會買MSI??

係林董個FB見到.........
本來就覺得幾單燒板都係個別例子, 係有"西方勢力"從中炒作姐

-----> 我會準備好大砲借你轟

其實依家重有冇人會買MSI??
菜鳥甲 發表於 2014-9-25 02:49

緊有既,咁有好多人都睇錢做人,我腦友先買完呢塊黎
佢D板其實都OK,用料都唔差

哇,你打都打得好少少吖,成篇野大陸口語,然後放上個基本用廣東話溝通既forum,你咪以為換個正體字就解決問題啦,哎。跟住,自己開名開型號,對家就爛FD咁乜都唔開,即係引班讀者去Dig個Story,兼幫MSI加深印象,書本的確係咁教,不過手法嫩左d。最慘係Supporting一d都冇,跟住就利用個表面現象亂咁賴來賴去,你當呢個Forum d人愚民啊???!!!家陣連Intel都未開聲你出乜聲啊?

via 乾隆皇帝御筆

哇,你打都打得好少少吖,成篇野大陸口語,然後放上個基本用廣東話溝通既forum,你咪以為換個正體字就解決 ...
c2c2c2c2c2 發表於 2014-9-25 11:03 AM

這段說話出自台灣玩家TOPPC口中
就是大家熟悉的林董

Hihi哥只係一字不漏咁轉載出來
要是你對這有任何不滿
我可以幫你找林董來跟你談

另說,林董是台灣人,唔係大陸人
現時林董於MSI中工作
可以了解到MSI任何問題和事情並不出奇

Sor啊,鬧錯人

via HKEPC Reader for Android