[操作疑難] Lenovo Laptop壞火牛,更換後卻不能開機

Lenovo Laptop壞火牛 , 在黃金買了隻550W 火牛打算更換.但不知是否原裝機底版設置不同還是火牛PIN設計不同,現在更換後卻不能開機.
請問有冇師兄有經驗類似情況?

LAPTOP 要用550W 火牛?

因為我換了GTX760

Laptop 換 gtx760?

樓主先搞好名詞先上黎問OK?

https://www.google.com.hk/search ... nVN2gNo7W8gXFsYGQBw

問題:
1. 究竟係Laptop(手提電腦)定Desktop(座台電腦)?
2. 型號?
3. 點樣肯定火牛壞咗?

首先, 係咪錯區要扣分呢 ?

2, 當樓主寫錯, 其實係 desktop
但 Lenovo 廠機可以 換/放得入 普通 ATX 牛嗎 ?

P.S. 樓主點解只出 27 帖但有 92 epc$ 既 ?

樓主部應該係desktop!
寫錯左啫!

sorry . 係DESKTOP LENOVO M83
應該係話想加張GTX760 入去所以要換隻火牛,但開不到機.

sorry . 係DESKTOP LENOVO M83
應該係話想加張GTX760 入去所以要換隻火牛,但開不到機. ...
calbee64 發表於 2014-9-28 13:29

以前的 ThinkCentre 的火牛接駁底板的接頭只是一般的 24 pin,但是近年的卻不是,相中的是 M82 是採用 14 pin,但是只有11條電線:

另外如 PS/2 插頭是另外有一組接線接駁至底板,而相中那部是額外加多一個25針插頭: