[其他] 聽日去買料砌機,有野想問

1:砌機既話去中央田定JUMBO好
2:有無話買夠幾錢免費幫你砌埋
3:唔計執線埶成點,叫佢地砌會唔會偷龍轉鳳
4:如果唔叫佢地砌自己砌既話,我見D人話買之前要CHECK先好俾錢
咁我買成5-6件,係咪要件件都CHECK,有無話邊樣一定要CHECK,邊樣唔洗CHECK都得
5:件產品會唔會無左條電線或者螺絲之類

第一次,太多野問,SORRY

1.中央田服務會好啲啲
2.無掛,睇你同sales鵰
3.應該就唔會,砌好着機同你對單
4.最好check清楚,因為有機會買到退過既貨.
5.正常唔會,除非個packing本身開左或者係退貨

希望幫到你

1. 兩間都去格價
2. 全套買講價可免費砌
3. 收據同每個盒上面條碼及型號配對+check機時自行睇清楚
4. 最好全部check一次 (試過機箱都會俾錯)
5. 咁多擔心最好自己砌

去之前諗定budget + 條list, 有d硬件可能比較少有貨 (eg: zotac/palit顯卡, 部份超頻ram)
最好就諗埋2nd choice等

cpu如果價錢ok 其實可以睇埋上下一格既cpu會唔會差價好少 (好似i5 4440/4460)
雖然而家ssp都唔係太多選擇...不過有時間都值得行返轉黃金高登 顯卡cpu底板話唔埋某幾間會平d...旺電我諗係得3樓1間+SE/JUMBO可以格....

搵鋪幫砌...我只會話有手勢好既 亦有手勢有待改進的
識砌都係自己來 至於偷龍轉鳳...大鋪唔會咁大膽既...

check貨最主要會check係底板socket, 顯卡有冇彎, 機箱就唔知有冇地方俾你check...睇下有冇花咁
cpu除非amd 要check針, 通常都係望下對唔對版就算
雖然我試過check都唔check就走

THZ  樓上各位

1:砌機既話去中央田定JUMBO好
2:有無話買夠幾錢免費幫你砌埋
3:唔計執線埶成點,叫佢地砌會唔會偷龍轉鳳
4: ...
kenton18 發表於 2014-10-6 21:27

11年前買過一次JUMBO之後我都冇幫襯個次係第一次砌機自己砌

咁多年都係SSP個三間買
不過都要小心買過一次退貨顯卡同IP CAM

回覆 6# CHK

請問邊間買到退貨師兄

樓主都是買廠機吧

回覆  CHK

請問邊間買到退貨師兄
mrcheung1987 發表於 2014-10-7 08:48

CE字頭退貨GALAXY9800GTX 第一次買顯卡中招返到屋企先發覺裡面擺設唔齊整而且個膠紙位是返貼旁邊有膠紙積

CO字頭一隻已SET IP及PW的IP CAM還需要懷疑嗎?