[電腦組合] 『純粹分享喜悅』GTX970 G1 Gaming 到手,新機終於變得完整 ~ XD

純粹分享喜悅,希望各位唔好介意.. 如有違規歡迎版主隨時刪文,但係唔好Ban我

時隔將近10年,終於換電腦.. 雖然部機已經買左一個星期,但係心情仍然興奮.. (每晚都托部機出黎望兩下,跟住咩都冇搞過又搬番埋去) 加上尋日張 Gigabyte GTX970 G1 Gaming 終於到左.. 我部愛機終於都變得完整

不過話時話,砌機呢樣野都幾可怕 ( 或者我自己定力比較低.. ),原本既budget大概係10K 左右.. 但係加下呢樣,整下果樣,到最後發覺買風扇都用多左差不多1K,簡單黎講姐係踏上左敗家呢條不歸路.. 唯有罷食早餐黎幫補下家計..

最後上幾張圖俾大家過目下,因為我個箱係冇側透既.. 所以唯一有燈既風扇就係 GX-7 跟果隻 Slim 12 PL,同埋MB既燈.. 所以觀賞程度近乎零.. 啊.. 仲有 GTX970 既 Windforce 字樣都有燈..

個人攝影技術有限,唔好介意..

所以新機變得完整係唔成立。
敗敗下就會敗埋980
跟住sli
然後又titan
又 titan sli,  你睇,條路都幫你指埋

師兄跑分如何

點解用下面果條pci

唔差在上埋水

恭喜師兄, 等睇跑分.  

回覆 1# elvis517
恭喜C兄,買到心頭好,Gigabyte GTX970 G1 Gaming,真是人生一大喜悅

可唔可以分享下你部機既 config?

via HKEPC Reader for Android

點解用最近 CPU 果條 PCIE?

我塊華記 P6T delux V2 如果 display card 唔用第一條,會間唔中出 BSOD

回覆 2# marcolee1314

唔好引誘我
    唔出跑分啦~ 本人毫無技術成份.. 跑分留俾其他CHING XD

回覆 3# koli

強迫症作祟.. 用第一條感覺好逼..