[開箱] 終於入手!! asus h97 pro gamer+i5+plextor m6s 128gb!!

再post, 前兩日post左去平板group冇admin理我

舊機pentium塊板好似壞左! 今日落ssp終於買左心目中塊h97 pro gamer!!
本來係買i7, 不過又好似太貴, 朋友話買ssd仲好, 就聽佢講買左隻plextor m6s 128gb!! ram舊機有兩條ddr3-1333 4gb
希望順順利利!!

再post, 前兩日post左去平板group冇admin理我

舊機pentium塊板好似壞左! 今日落ssp終於買左心目中 ...
yht 發表於 2014-10-21 23:39

但點解唔買256GB 而買128GB??

但點解唔買256GB 而買128GB??
口o口 發表於 2014-10-22 00:07

256GB貴呀
遲下跌價再買都唔遲
或者買夠兩隻128GB行RAID 0會唔會快D?

256GB貴呀
遲下跌價再買都唔遲
或者買夠兩隻128GB行RAID 0會唔會快D?
yht 發表於 2014-10-22 00:08

冇咩留意....但行RAID應該比一隻128GB快...
但唔知快唔快過1隻256GB喎...
要等師兄解答...

冇咩留意....但行RAID應該比一隻128GB快...
但唔知快唔快過1隻256GB喎...
要等師兄解答... ...
口o口 發表於 2014-10-22 00:12

遲下等跌價至再入, 應該128GB x2快好多?

其實系統碟128GB 真係夠用 只係速度爭少少 無咩所謂啦

呢塊板近排好受歡迎

呢塊板近排好受歡迎
taje 發表於 2014-10-22 08:40

我都係見多人用至買,

加一堆開箱相先

岩岩發現塊h97 pro gamer有樣好, 竟然有5個風扇頭, 之前得3個唔多夠用, 要買一開二好煩, 仲有樣正係有3條pci, 張tvcard同soundcard可以用番
不過張soundcard係舊既creative唔知乜, 其實用soundcard好定用onboard好??