[電腦組合] fanless thin itx list 求評

小弟打算砌部細機仔
不過效能又唔想太差
原本諗住買gigabyte brix pro
不過對佢既溫度冇信心
所以宜家打算砌部fanless thin itx
小弟身處外國
所以上唔到淘寶買
d料都系比較大路
師兄們唔該可唔可以幫我評下條list
唔該灑

I5-4570T (呢粒35w i5比較易搵)
Asus H81T (平 不過唔知師兄們有冇其他推介)
Kingston DDR3 Sodimm 8gb (穩陣之選)
Intel 530 mSATA 180gb ssd (仲平果plextor  用msata系因為想留番個sata第日可以加harddisk)
Akasa Euler (size唔錯 睇過評測都幾好 又有連外置火牛 不過唔知師兄們有冇其他推介)

請問你係外國買既T U係咪有保架???

請問你係外國買既T U係咪有保架???
marcolee1314 發表於 2014-10-23 17:39

我系amazon買
我問過intel話amazon系official distributor

via HKEPC Reader for Android

強烈建議4590T
4570T係2C4T = 有turbo既T版i3, 4590T先係真四核

強烈建議4590T
4570T係2C4T = 有turbo既T版i3, 4590T先係真四核
yjfoeg 發表於 2014-10-23 17:43

唔該曬師兄先
呢個我都有諗過
不過4590T得tray/oem版
請問會唔會有問題?
box同tray既分別主要系咩a?

唔該曬師兄先
呢個我都有諗過
不過4590T得tray/oem版
請問會唔會有問題?
box同tray既分別主要系咩a? ...
taje 發表於 2014-10-23 17:48

主要分別應該係保養
不過煙條CPU好少出事既...

主要分別應該係保養
不過煙條CPU好少出事既...
yjfoeg 發表於 2014-10-23 17:51

甘應該ok ge
買果個網站話有一年非原廠保養
甘我出4590T啦

個case的size 以thin-ITX黎講都唔細部bor

我都準備緊一部i7-4785T 既itx fanless小型機,
等收到粒u後update下

個case的size 以thin-ITX黎講都唔細部bor

我都準備緊一部i7-4785T 既itx fanless小型機,
等收到粒u後 ...
akitohk 發表於 2014-10-24 00:16

師兄有冇其他介紹
最好大廠出la
我系外國淘寶唔到
唔該灑

師兄有冇其他介紹
最好大廠出la
我系外國淘寶唔到
唔該灑
taje 發表於 2014-10-24 00:34

唔知師兄budget 多唔多,可以睇下這一個
http://www.hd-plex.com
btw,師兄想整fanless係因為什麼原因? cas? 多塵?