[開箱] [垃圾件求其砌] 揸兜乞米文書機

今日終於儲夠零件砌比家人用

垃圾件(朋友舊件 ):

i3 2100
牙石娘親板 h61
傾屍頓ram 4G
藍寶HD6670
2.5寸 陳年年WD HDD
del甩屎 500w 雞牛

唯一全新件: deepcool smarter 九州聰明仔 matx 機箱
腦場朋友價$250

是咁的...
我腦場朋友話幫過d客整維修機, d陳年機箱好多塵, 積到雪糕咁厚
而且上面一堆又黃黃地嘅漬 ,
一boot機入去, 桌面成堆AV

每次諗起部毒機都有d驚
正如揀女朋友一樣, 斷估冇人會揀個又樣衰又生唒花柳嘅女出火
所以對於機箱, 我點都一定要用新野 .

快d 影張相先再同你開包

一隻半隻hdd dvd 實夠你放得落

入面全黑化, 2把led fan

螺絲一包

實驗證明係放5落妓姦atx娘親板

咩野叫走背線?  掉唒d線去後面咪叫走背線囉

本身上好左6粒銅柱, 不過有粒銅柱有50 50機會唔對lon ,
今次塊牙石娘親板就唔對 , 人手再解決

時間關係, 已完成  

power同reset制幾ok

成功著機

--------------
砌後感:

走線其實唔難, 不過下面pannel線出番泥個lon有d窄窄地 ,
如果用冇包圓厚膠嘅排線會易走d 但係都比我岩岩好走到

個箱d螺好對位 入面d邉位收得靚, 一d都唔界手 , 將來加長display玩都得

朋友仲話我知,比著其他跑車箱, 又成日唔對lon 又界手
又冇得走背線 , 又冇全黑化 , 仲要得一把跟機風扇
仲要唔係平得多, 平得果廿零三十
食少餐都喺番度 , 自己額外加番把風扇又係一條數

除非
再加多少少三百蚊左右買sharkoon.
再加多少少三百五買cooler master
再加多少少........不如加多條ram

deepcool九州聰明仔 二百五蚊算係咁
一定冇伏,除非有

del...

i5 2100 垃圾件
speedstep 發表於 2014-10-24 20:19

打錯左, i3 2100先岩
    不過i3 孖春 夠做底 amd 4春

i5 都叫垃圾,叫仲用緊 775 既人情何以堪

hung2k 發表於 2014-10-24 20:27

正已更, 係 i3 2100

hung2k 發表於 2014-10-24 20:27

仲用緊e6600

已經好好 ga la XD

via HKEPC Reader for Android

i3已經好好架啦