[操作疑難] USB 3.0 延長線

請問 USB 3.0 延長線邊隻牌子會較穩陣同質量較好?
先謝.

我自己係淘x買既, 我覺得都係睇價錢做人, 但我自己果條又唔錯幾好~

其實心理因素多, 包裝得好啲, 賣得貴啲, 用得冇問題, 就會覺得好, 唔通自已攞去公正行驗下啲銅線雜質多唔多. usb2.0同樣長度就買10蚊條, usb3.0 少少唔同就係要收35蚊, 呢啲就係叫做"做生意"

其實心理因素多, 包裝得好啲, 賣得貴啲, 用得冇問題, 就會覺得好, 唔通自已攞去公正行驗下啲銅線雜質多唔多 ...
riderkid 發表於 2014-11-4 09:08

我真係試過同樣 $20, 一隻有牌子, 一隻冇牌子既 USB 2.0, 冇牌子O個隻係完全唔掂, 仲要換過幾條都係咁... 之後走去買條有牌子既就冇問題.
所以我先想問問 USB 3.0 既線, 因為唔想走黎走去換黎換去... ORZ

我真係試過同樣 $20, 一隻有牌子, 一隻冇牌子既 USB 2.0, 冇牌子O個隻係完全唔掂, 仲要換過幾條都係咁... ...
fatyee 發表於 2014-11-4 09:19

我真係未試過你嘅情況. 個頭唔鬆, 條線唔會比正常幼, 就會買落過.

有錢有辦法, 冇錢基本法.

我真係未試過你嘅情況. 個頭唔鬆, 條線唔會比正常幼, 就會買落過.

有錢有辦法, 冇錢基本法. ...
riderkid 發表於 2014-11-4 09:20

~_~ 最搞笑係有牌子O個條係比冇牌子O個條幼...

USB 3.0 入面有9條線的

正常 USB 3.0 延長線應該會粗過一般 USB 3.0 線

因為預左接的長度遠D

USB 3.0 入面有9條線的

正常 USB 3.0 延長線應該會粗過一般 USB 3.0 線

因為預左接的長度遠D ...
NOPSS 發表於 2014-11-4 09:43

有用嘅資料, 唔講唔知. 因為電壓降, 果然師傅級.

我之前去左新高登買 USB 3.0 cable

1條延長線
1條 3.0 A to B

(線粗是不同的,但售價一樣)