[電腦組合] 有部舊機E8500,想砌番佢黎用

有部舊機E8500, 但我手上又冇火牛, 佢得1gb ram ddr2, 屋企有舊hard disk
如果我買張270 再加到上6gb ram. 唔知道粒u 推唔推到張270呢.
用黎玩lol姐  唔想浪費左
我想問呢套連270顯卡要幾多w左右. 有咩$200-300火牛好, 又唔想專登買隻antec比佢.

270 = $950
二手ram 2gb =  $100 x 3
牛  = 300
total $1550

其實咁樣化唔化算

有部舊機E8500, 但我手上又冇火牛, 佢得1gb ram ddr2, 屋企有舊hard disk
如果我買張270 再加到上6gb ram. ...
小煩仔 發表於 2014-11-4 04:49 PM
我之前都砌咗部E8600,但行晒DDR3和SSD超埋頻都好慢。
建議你真係諗下砌G3820,最少快兩三倍。

270好似浪費左

270好似浪費左
小白豬 發表於 2014-11-4 17:17

同意, ,,,,

咁樣真係醫番都哂藥費

二手4650 = $100
二手ram 2gb =  $100
二手牛  = 200
total $400

比我就親粒U仲值少少$放佐佢

我之前都砌咗部E8600,但行晒DDR3和SSD超埋頻都好慢。
建議你真係諗下砌G3820,最少快兩三倍。 ...
sunny7day 發表於 2014-11-4 17:11

G3820係咩黎...

1. 270無問題
2.長遠來講賣左佢算把啦,775平台+DDR2 唔值得再投資
賣左佢換1150 2Core +DDR3 又有保養, I/O 又快D, 又省電D ,又涼D.....
775 都禁多年其他parts可能已經好多暗病

小弟其中一部機 E5200 4G G31 升級 G2030 8G(1155) H61 路過