[其他] 請問廠機定電腦鋪砌機list?

想問下如果普通文書,睇下youtube或者愛奇藝,係咪廠機都夠用? 定係電腦鋪d list好d?預算唔會咁多,大約3000內,因為for文書做文件用下word咁,咁請問各位邊樣好?謝謝大家

via HKEPC Reader for Android

回覆 1# bobostar

你咁問 = 你對電腦唔奶
買部平平地廠機包 windows 算把啦
起碼
1. 唔會俾人呃
2. 有咩事有 phone tech support
3. 壞機有人上門攪

del...

砌機平因為唔包 windows (今時今日重玩老番 wins   )
計埋正版 windows 價錢除時貴過廠機

咁請問係咪dell係廠機係呢個價較好?
感謝三位

二手區有 3000 i7 NB,快狗衝!

咁請問係咪dell係廠機係呢個價較好?
感謝三位
bobostar 發表於 2014-11-10 16:21

dell 有得網上 check 價/config
其他例如 lenovo/HP 要自已落場睇
唔知你要咩 config
好難評論邊個平/好

del...

回復 7 #Botti

想要既config最好i3其次pentium,harddisk 500g ok,其他冇咩所謂,睇youtube,愛奇藝,駛唔駛用顯卡先去到720p?

回復 Botti

想要既config最好i3其次pentium,harddisk 500g ok,其他冇咩所謂,睇youtube,愛奇藝,駛唔駛用 ...
bobostar 發表於 2014-11-10 16:42

而家 HW 有咩片解唔到 (除左 4K)
順唔順係你用咩寬頻
要睇 3D 就 i3, 一般 2D 平平地 Pentium OK..