[中央處理器] 還AMD FX8350 一個公道

我呢排噪緊 AMD Bulldozer 個 2核1 FPU architecture.
有師兄反駁 FX唔係甘差, and he provided benchmark source showing FX8350 with comparable performance to I5-3550.

於是我就諗會唔會係自己做左fanboy 甚至義務槍手---
跟住搵到微軟針對Bulldozer嘅優化補丁: #1 #2

仲有裝完補丁re-run benchmark嘅分別
hardware.fr

teksyndicate
[已裝補丁, 同一個resolution有兩條bars, 左邊係stock speed,右邊係OC]

============fx8350===i5-3570k=
hardware.fr======33.7=====51.7==
teksyndicate=====85.8=====77.3==

時間所限, 先寫住甘多.

update: 而家先發現hardware.fr都已裝補丁
至於點解兩個benchmark分別甘大, 本人無言以對
對此topic有興趣的師兄可參閱: 安裝 Windows 7 更新檔,實測 AMD FX 處理器效能增加多少?

雖然今次囉鬼左, 但我以後依然會認真求證的--- 兼聽則明

-留位備用-

dom生 快D入黎睇啦

"2012.09.21 AMD的驅動程式已有內建修補無需安裝微軟的修正程式" from wikipedia

乜仲要自己手動裝架咩?

回覆 3# chocoboraja
邊個

回覆  chocoboraja
邊個
HappyFred 發表於 2014-11-13 05:49

一名AMD愛好者

在APU時代來臨之前,很喜歡在EPC上分享有關AMD CPU的文章。

回覆 6# chocoboraja
原來係咁, 咁佢見到呢個POST應該會好安慰

回覆  chocoboraja
邊個
HappyFred 發表於 13/11/2014 05:49 AM

DOM生你都唔識?

一名AMD愛好者

在APU時代來臨之前,很喜歡在EPC上分享有關AMD CPU的文章。 ...
chocoboraja 發表於 2014-11-13 06:49

其實而家都係

via HKEPC Reader for Android

其實而家都係

via HKEPC Reader for Android
gbaxp 發表於 2014-11-13 09:40

佢唔係跳咗槽咩?  連個AMD頭像都無埋