[中央處理器] FX8350 vs I7 4770K

原來唔差太遠 .............
想唔洗咁快換野 , 又想平買咩好 ?

http://www.youtube.com/watch?v=UUBE9xNz_mQ

拎黎打機,例如watch dogs,acu就差得遠

via HKEPC Reader for Android

回覆 1# amanda
你睇清楚未架? 段片係 8350 OC @4.5ghz 比較 4770K @3.5ghz
8350 stock speed = 4.0ghz
4770K 究超到頻咯, 甘點解唔兩粒一齊超再比較?

你望望個min frame rate, 最盡可以差1x frames
雖則兩顆U都勝任打機,但運算能力相差幾遠下。

我唔係支持AMD , 只係想買部平野姐

買粒8320返黎超仲抵
I7係比fx好,呢點係唔駛揾証明,但已經係講緊80格對60格
我唔知你啦,我覺得40到60格已經好流暢。有錢買intel,無錢買amd是常識吧

當底板 + Ram同價 , 如果講價性比會否AMD抵D ?
I7 4770K $26XX 80fps
AMD FX8350 $13XX 60fps (以Intel的半價計 , 本應40fps係合理速度)

當底板 + Ram同價 , 如果講價性比會否AMD抵D ?
I7 4770K $26XX 80fps
AMD FX8350 $13XX 60fps (以Intel的半 ...
amanda 發表於 2014-11-19 14:26

$13xx 不如買i5 4440,打機黎講會快d

via HKEPC Reader for Android

AMD FX8320 會更好  反正可以超

原來唔差太遠 .............
想唔洗咁快換野 , 又想平買咩好 ?
amanda 發表於 18/11/2014 12:27

不如睇 8370e....
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2119388

到今天 FX-8300 都未見影!
真兮有貨小人會認真考慮!