[電源器] 求救!牛牛選擇困難後群

麻煩各位熟牛 o既師兄幫幫手,小弟睇中呢2隻全模牛,但搵過格價網同報價網都唔見有呢2隻D資料,想請教下,呢2隻腦場有無得賣?

1. Seasonic M12II Bronze Evo Edition 520W

Seasonic官網仲要唔見呢隻牛D資料 不過呢度有提過,大陸網都有評測出左

2. SliverStone ST55F-G 550W

呢2隻邊隻會好D?如果腦場無得賣,除左淘x,仲有乜方法可以入手?又或者有無其它推薦?(要求500W左右,一定要有Cable Managment,80 plus銅牌以上,要穩定,我會7x24 o禁用)

感激不盡

Seasonic個網真係

Btw, 一定要呢2隻?

via HKEPC Reader for Android

海隕低階牛其實唔係幾好

回復 2 #gbaxp

又唔一定,不過見大陸網講到好吸引,想試下,但香港又唔見有得賣……

雖然淘x有,我都問過賣家,保養好煩……有啲怕怕

via HKEPC Reader for F350

回復 3 #gakko

我見佢改左幾次版,所以加埋一齊做考慮之列咋……

我自已就鐘意Sliverstone嗰隻,細得嚟又全模又金牌 另外我而家用緊TJ08e,1 set過幾得意

Delta SERVERPOWER 550W EX   $550 行貨價格
Delta Server Power Pro 500W
(80+ Max 550W)
$480 行貨價格
工業級PSU,超穩定做SERVER起家+上口碑幾好

回復 6 #chan011086

雖然呢隻都係好牛,但無Cable Managment,裝落箱真係好迫……

同我打算玩Casemod所以想要Cable Managment多啲!不過都多謝師兄推介

係咪呢隻?後面無EVO

http://www.seasonicusa.com/M12II-Bronze.htm

回復 8 #Alex1013006

唔係,你link嗰隻半模嚟,有evo係全模

http://www.expreview.com/26961-all.html

via Galaxy Tab Pro

ANTEC HCG520M