[開箱] 小超一翻 asrock anniversary + g3258

對上玩intel 超頻都數到775時代,淘左粒E5200 5電容翻來,個時上來EPC,師兄們都話五電容版本好超,

膽粗粗一於淘粒翻來玩下,個時都有諗過會唔會假u,不過最後決定博一博,反正了解完淘寶,未收到貨都唔會比錢佢住

一於去馬.....歷史就數住咁多先....睇完開箱文,再睇埋海鮮坊個價決定買呢粒cpu,搵翻當年既感覺

塊版扣埋買gskill ram 個優惠,圍翻塊版只係 $560,粒u$520蚊,求其執左條ddr3,組成4GB 平台

基本既配件

開塊版出來睇既時候,比起當年塊G31 已經覺得用料好得多了

用上固態電容,之後都唔會見到大肚婆(大肚電容)

B85 底版好似變得唔抵玩,H97 呢個價仲要有埋4條RAM 槽

成塊版加埋有6個SATA3 插頭,唔洗煩,是但插一個都得

用緊條89蚊 philips earphone 應該都聽唔出個專業音效電容(左下角)

插頭位夠晒我用,仲可以玩到雙mon

電壓無點執過,因為想快d超到先再慢慢壓翻低個電壓

4.0GHz

跑個32mb 測試

再進一步 (4.2GHz)

再跑32mb 測試

玩住咁多先,要超頻真係唔難,比起以前易左,打完個倍頻再存檔

等開機出畫面個刻真係好緊張,好好彩一炮過搞店,下一步再玩落去就係改低個電壓

$560 H97 係幾扺玩 .... 仲平過某D B85 板

$560 H97 係幾扺玩 .... 仲平過某D B85 板
3WsI 發表於 2014-11-24 11:04

個價都有D O左,H97 去到500幾

我想問下如果唔洗用咁多sata3 呢個價位係唔係b85好d?

我想問下如果唔洗用咁多sata3 呢個價位係唔係b85好d?
pe86a20b 發表於 2014-11-25 13:28

B85小心買翻黎未update bios

pe86a20b 發表於 2014-11-25 13:28

差兩個SATA,其實都係睇比唔比多幾十蚊

無諗過B85M Pro4?
http://www.asrock.com/mb/intel/B85M%20Pro4/index.tw.asp?cat=
又或者H87M Pro4
http://www.asrock.com/mb/intel/H87M%20Pro4/index.tw.asp?cat=

坦白講,我覺得呢塊個供電位好空虛

其實現在係咪每塊H97都可以超G3258?